Trucuri si sfaturi despre igiena intima

In caz ca nu stiai deja sau nu ai acordat o importanta mai ridicata acestui subiect, ingiena intima se transforma de-a lungul timpului dintr-un tabu in jurul caruia se invart o multime de mit-uri, intr-un subiect extrem de important.

Igiena intima joaca un rol extrem de important atat la barbati, si cu precadere la femei care sunt mai predispune unor afectiuni ginecologice.

Acest material raspunde la indrebarea “Cum sa ai o igiena intima corecta si cum pastrezi sanatatea zonei intime?”.

 

Cum sa ai o igiena intima corecta si cum pastrezi sanatatea zonei intime?

 

1. Igiena corecta

Igiena corecta presupune igienizarea zilnica a zonei intime, atat la femei cat si la barbati, in mod obisnuit sau chiar si dupa contact sexual. La igienizarea zonei intime trebuie sa folosesti exclusiv produse de igiena adresate acestei zone, care au menirea de a restabili pH-ul pielii si de a preveni sau de a trata anumite afectiuni.

 

2. Controale regulate

Fara indoiala ar trebui sa apelezi constant la un medic, atat ca femeie, cat si ca barbat. Vizitele in scop de preventie vor limita aparitia unor boli sau le va permite sa fie detectate in timp util inainte ca acestea sa se agraveze. Totodata, vizita la ginecolog iti poate oferi informatii pretioase despre schimbarile corpului tau, cat si despre igiena.

 

3. Evita contactul sexual cu mai multi parteneri

Contactul sexual cu mai multi parteneri poate duce la aparitia si contactul unor boli cu transmitere sexuala. Acest lucru poate fi extrem de neplacut, pentru ca multe persoane sunt purtatoare intreaga viata fara sa-si dea seama. In plus, cateva dintre afectiunile cu transmitere sexuala ajuns sa se transmita chiar si la copii.

 

4. Foloseste prezervativul

Metodele de protectie sunt foarte importante, atat pentru prevenirea sarcinilor nedorite, cat si pentru a preveni transmiterea bolilor. Desi deseori placerea e mai presus de toate, prezervativul pare sa fie una dintre cele mai bune metode impotriva celor doua categorii de interes. Cu toate acestea, protectia nu iti va fi 100% asigurata, motiv pentru care e recomandat sa-ti alegi cu atentie partenerul si sa consulti periodic un medic specialist.