Sfaturi simple pentru o alimentație despre care ar trebui să stiti

Sfaturi simple pentru o alimentație despre care ar trebui să stiti Sfaturi simple pentru o alimentație despre care ar trebui să stiti

Indiferent de obiectivele dvs. de slăbire, știți întotdeauna că mâncarea este un aspect vital al succesului dumneavoastră. 

Deși există un alt factor de succes la care s-ar putea să nu vă gândiți prea mult - cum vă mâncați mâncarea. Da, vorbim serios. A mânca fără minte înseamnă „a mânca alimente fără a fi atenți”. Această alimentație emoțională și distrasă este cea care vă determină să ignorați semnalele corpului atunci când sunt pline. Chris Mohr, Ph.D., RD ​​a spus că aceasta este principala cauză de creștere în greutate. Din fericire, Dr. Mohr a dezvăluit cele mai bune strategii pentru a vă ajuta să vă transformați într-un consumator atent. Sfaturile de mai jos sunt ușor de urmat și, odată ce începeți, acestea vor deveni o parte din rutina dvs. de zi cu zi.

Setați un cronometru

Când vă așezați să mâncați, asigurați-vă că aveți un temporizator setat pentru 20 de minute. Aceste 20 de minute ar trebui să fie dedicate pentru a vă mânca întreaga masă. În acest fel, corpul și mintea dvs. se pot concentra asupra fiecărei mușcături individuale pe care le luați, în loc să le sfărâmați în câteva minute.

Mănâncă cu mâna ta non-dominantă

Schimbați lucrurile! Încearcă să mănânci cu mâna ta non-dominantă. Deși se va simți nenatural, vă va face să încetiniți și să deveniți mai conștienți de mâncarea voastră.

Mănâncă în tăcere

Iată un sfat cu care majoritatea oamenilor se vor lupta! Timp de cinci minute, mâncați în tăcere deplină. În timp ce faceți acest lucru, vizualizați și gândiți-vă la ce a fost nevoie pentru a produce vasul pe care îl mâncați. De la fermier la magazin până la gătitul mesei.

Luați mușcături mici

Pe măsură ce luați mușcături mici din mâncare, o mestecați bine și înainte de a ajunge la o altă furculiță. Și când vine vorba de pierderea în greutate, acesta este un sfat important - mușcături mici și porțiuni mici.

Înainte de a vă îndrepta spre bucătărie, puneți-vă această întrebare

Bine, s-ar putea să pară ciudat, dar măcar încearcă! Înainte de a deschide dulapul sau frigiderul, respirați și întrebați-vă: „Chiar îmi este foame?” Încercați, de asemenea, să faceți o scurtă activitate, inclusiv să citiți, să beți apă sau să faceți o scurtă plimbare. Oricare dintre aceste activități vă va ajuta să decideți care este răspunsul autentic la această întrebare.