Sfaturi si trucuri pentru a face fata tulburii afective sezoniere

Sfaturi si trucuri pentru a face fata tulburii afective sezoniere Sfaturi si trucuri pentru a face fata tulburii afective sezoniere

Oamenii spun adesea că este perfect normal ca o persoană să fie tristă din când în când, dacă se simte atât de descurajată de cele mai multe ori, atunci poate fi ceva în neregulă cu ei și au nevoie de ajutor profesional, deoarece poate fi semn de depresie severă sau orice altă problemă de sănătate mintală. Cu toate acestea, se dovedește că a fi trist din când în când poate fi ceva de îngrijorat, mai ales dacă afectează comportamentul cuiva și bunăstarea generală a acestuia.

Experții în sănătate mintală consideră că nu toate tipurile de depresie trebuie să fie ceva atât de sever, încât trebuie simțit 365 de zile pe an. Unele dintre ele pot fi resimțite de câteva ori, dar nu la fel de des. Aceasta este cunoscută ca fiind tulburarea afectivă sezonieră sau mai cunoscută sub numele de SAD.

Este un tip de depresie care este de obicei legat atunci când sezonul se schimbă destul de multe articole pe an. Majoritatea oamenilor încep să simtă simptomele după vară sau imediat ce simt vântul rece al toamnei. Aceasta va continua apoi până în lunile de iarnă. În unele cazuri severe, poate fi condus la depresie severă odată cu venirea primăverii, dar există unii care se simt mai bine odată cu trecerea iernii, de aceea se știe că este sezonieră.

Unele dintre simptomele pe care trebuie să le urmăriți sunt foarte asemănătoare cu senzația de depresie, cum ar fi faptul că nu aveți suficientă energie pentru a face ceva literalmente, că vă simțiți într-adevăr aproape în fiecare zi de la începutul noului sezon, că aveți dificultăți în a dormi, nu să poată face alegeri, deoarece au dificultăți atunci când vine vorba de concentrare și, mai ales, au sentimentul de lipsă de speranță sau de vinovăție. Unii experți în sănătate mintală spun, de asemenea, că toate acestea pot depinde de anotimp și de cele mai multe ori în timpul iernii devine atât de vizibil.

Rețineți că doar pentru că vă simțiți puțin descurajat astăzi sau la fiecare câteva zile, nu înseamnă neapărat că este ceva în neregulă cu dvs. sau că trebuie să vă adresați medicului cât mai curând posibil. Asta pentru că a fi trist este o emoție naturală a omului și este absolut inevitabil să simți bucurie în orice moment. Un semn cel mai evident că este mai mult decât să fii trist este atunci când acest sentiment apare din când în când și îți afectează comportamentul și aproape orice activitate din care faci parte. Cu toate acestea, dacă astăzi nu merge pe drumul tău și te simți trist în legătură cu asta, ei trebuie să țină cont de faptul că este în regulă să nu ai zile atât de bune, deoarece nimeni nu și-a dat seama viața și nu toată lumea este fericită în fiecare oră din fiecare zi.

Experții au spus că există tratamente care vă pot ajuta cu tulburarea dumneavoastră și unul dintre ele este prin administrarea de inhibitori selectivi ai recaptării serotoninei sau SSRI sau prin administrarea unor antidepresive. Cu toate acestea, ar putea exista unele reacții adverse la care trebuie să aveți grijă și dacă un anumit antidepresiv nu funcționează asupra dvs., există altele care pot fi prescrise de medicul dumneavoastră.

Există, de asemenea, ceea ce ei au numit terapia cu lumină , una dintre cele mai faimoase modalități de a trata SAD și a existat încă din anii 80. Se știe că este o terapie în care va încerca să înlocuiască soarele diminuat care a fost luat din cauza toamnei și a iernii. Un pacient va fi de obicei expus la o lumină artificială aproape în fiecare zi pentru a putea păcăli creierul.

Cu toate acestea, experții cred că plecarea într-o vacanță undeva unde este cald și însorit ar putea funcționa în totalitate, deoarece este natural. Desigur, nu toată lumea și-ar putea permite, așa că una dintre cele mai bune modalități de a face este să vă distrageți atenția, deoarece mintea are capacitatea de a uita anumite sentimente dacă sunteți ocupat să faceți altceva sau să vă ocupați de altceva. Când sunteți doar în interior, culcați în pat și nu faceți nimic, atunci cu siguranță veți avea de-a face cu SAD în lunile reci. Experții au mai spus că nu trebuie să meargă atât de departe, vor face mici trucuri până la urmă avem puterea de a ne controla gândurile.