Remedii împotriva răcii și gripei,menținerea gripei sezoniere la distanță

Remedii împotriva răcii și gripei,menținerea gripei sezoniere la distanță Remedii împotriva răcii și gripei,menținerea gripei sezoniere la distanță

La începutul anotimpurilor, de multe ori toată lumea din casă, începând de la copii până la bunici, este victimă de febră, curgerea nasului, dureri de corp și congestie.

Deși a fi bolnav ne oferă o oportunitate excelentă de a lenevi și de a ne bucura de o pauză de la treburile zilnice, de programele frustrante de la birou sau de sarcinile școlare, ideea de a contracta gripă la fiecare două luni poate fi gâtitoare și enervantă

În același timp, tratamentele corodează economiile și portofelele goale. Astfel, în loc să cheltuim bani pentru recuperarea bolilor, ar trebui să luăm mai degrabă măsuri pentru a consolida imunitatea corpului nostru la virusurile sezoniere.

Mai jos sunt prezentate diferitele practici medicinale care pot fi folosite pentru a accelera performanța corpului nostru și pentru a combate răceala și gripa. Din fericire, aceste remedii holistice pentru frig pot fi practicate cu ușurință acasă .

Filosofia medicinei tradiționale chineze (TCM)

Melissa Carr este practicantă în medicina tradițională chineză la Connect Health Center. Ea a dezvăluit că medicina tradițională chineză se concentrează pe performanța plămânilor și îi numesc „organul delicat”, deoarece plămânii sunt primul organ al corpului care se infectează cu agenții patogeni prezenți în împrejurimi, care sunt respirați prin bucală și nazal. căilor respiratorii.

Remediul central al TCM care a fost adoptat în domeniul medical modern este astragalus, datorită rolului său energizant. În afară de aceasta, medicina chineză se bazează și pe rădăcina Woad și ciuperci, datorită prețioaselor lor proprietăți antivirale. Formula unică este derivată pe baza acestor plante după diagnosticarea simptomelor individuale ale pacientului de gripă și răceală.

Filosofia Medicinii Naturopate 

Cunoscutul autor al editorialelor medicale, Elvis Ali, este un practicant al medicamentelor pentru minte și corp.

El insistă asupra faptului că răceala și gripa sunt cererea organismului pentru o mai bună îngrijire imunitară. Astfel, subliniază încorporarea mineralelor, omega-3, acizi grași esențiali, multi-vitamine  și probiotice în dieta zilnică și recomandă satisfacerea nevoilor dietetice ale organismului prin suplimente.

De asemenea, el alungă utilitatea hidroterapiei pentru a spori rezistența organismului la gripa sezonieră. Se face prin înmuierea alternativă a piciorului în apă rece și rece ca gheața timp de 30 de secunde fiecare, începând de la fierbinte și terminând la temperatura mai rece timp de 3 sau 4 cicluri repetitive.

Filosofia  medicamentelor ayurvedice

Fondatorul Centrului de Științe Ayurveda, Ranvir Pahwa subliniază tratarea frisoanelor reci și a gripei prin herbologie. Teoria sa împrumută înțelepciunea din practicile medicale chinezești, pe bază de plante, occidentale și sud-americane. Punctul culminant al învățării sale se referă la utilizarea zilnică a plantelor precum neem, astragalus, ghimbir, extract de soc, busuioc, goldenseal, ulei de oregano, ciuperci reishi, ginseng american, cuișoare, extract de semințe de grapefruit, cuișoare, amla și Guduchi.

Cu experiența sa de ani de zile, el recomandă ca o combinație de plante să fie mai eficientă în prevenirea bolii, însoțită de gargară ocazională și picături orale și spray pentru a grăbi recuperarea.

Filosofia medicinei homeopate

Medicina homeopatică funcționează ca un stimul pentru propriul mecanism de vindecare al organismului pentru a-l stimula în acțiune. Gripa este tratată de obicei cu palete de potență de 30c administrate pentru o perioadă scurtă de timp până când pacientul experimentează o ameliorare a simptomelor. Cursul tratamentului poate fi reevaluat și reînceput dacă simptomele persistă sau starea se agravează.

Remediile homeopate utilizate pe scară largă pentru răceală și gripă includ Ferrum Phosphoricum , Gelsemium și Bryonia .

Linia de fund

Aceste remedii naturale prescrise mai sus pot fi utilizate împreună pentru a îmbunătăți imunitatea generală și pentru a rămâne în siguranță de infuziile sezoniere. Nu numai că va îmbunătăți calitatea vieții prin îmbunătățirea rezistenței, ci și va ajuta la menținerea strânsă a pungilor.

Cea mai bună parte: nu vă mai faceți griji cu privire la îmbolnăvirea în timpul evenimentelor importante și la forțarea de a petrece zile în pat.