Tot ce trebuie sa stii despre lubfriantii pe baza de apa

Tot ce trebuie sa stii despre lubfriantii pe baza de apa Tot ce trebuie sa stii despre lubfriantii pe baza de apa

In industria lubrifiantilor medicali, exista multe varietati diferite de produse din care poti sa alegi, fiecare servindu-si scopul. In functie de procedura pe care o aplici si cu ce instrumente, vei stii ce lubrifiant sa iti alegi. In acest articol sunt prezentate trei motive pentru care sa folosesti lubrifianti solubili in apa pentru toate nevoile tale.

Inainte de a sari direct la avantajele lubrifiantilor solubili in apa, sa luam un minut pentru a vedea ce inseamna asta si celelalte optiuni valabile. Lubrifiantii solubili in apa sunt cei care sunt, bine, solubili in apa! Acestia sunt lubrifianti pe baza de apa, fara a utiliza ulei, silicon sau grasime pentru a oferi ungere suplimentara. Lubrifiantii pe baza de silicon sau ulei, cu toate acestea, folosesc silicon sau alte uleiuri pentru a oferi o netezime lubrifiantului. Diferenta se poate resimti in textura. Lubrifiantii pe baza de ulei sunt utili in aplicatii intr-un mediu umed care ar afecta solubilitatea in apa a unui lubrifiant pe baza de apa si in medii in care apa poate provoca coroziune.

Beneficiile lubrifiantilor solubili in apa

Lubrifiantii solubili in apa imita fluidele naturale ale corpului.

Intr-un cadru personal sau medical, lubrifiantii pe baza de apa servesc in scopul reducerii frecarii si imbunatatirii vascozitatii in timpul procedurilor invazive. Lubrifiantii pe baza de apa precum Surgilube imita fluidele naturale ale corpului, inclusiv mucus, saliva si secretii vaginale. Deoarece imita fluidele naturale ale organismului, este neiritant si provoaca foarte putine reactii. In plus, merge perfect cu fluidele naturale ale corpului pentru a crea un mediu mai confortabil.

Un alt bonus pentru imitarea fluidelor naturale ale corpului este in termeni de viabilitate a spermatozoizilor. Lubrifiantii pe baza de apa nu vor deteriora sau incetini spermatozoizii, astfel incat este lubrifiantul preferat in scopuri de fertilitate - atat pentru uz clinic cat si personal.

Lubrifiantii solubili in apa nu vor deteriora instrumentele.

Lubrifiantii pe baza de ulei, in timp ce pot oferi o suprafata mai neteda pentru instrumente, tind, de asemenea, sa le deterioreze. Lubrifiantii pe baza de ulei sunt reactivi in special la produsele din silicon sau cauciuc. Lubrifiantii pe baza de apa, pe de alta parte, nu vor deteriora instrumentele din plastic, cauciuc, silicon sau metal. Aceasta calitate face ca lubrifiantii solubili in apa sa fie singura optiune viabila pentru proceduri, cum ar fi plasarea tubului nazogastric sau introducerea cateterului Foley. Deoarece majoritatea manusilor medicale includ silicon sau cauciuc, orice procedura in care lubrifiantul va intra in contact cu manusile trebuie sa fie solubil in apa. In plus, pentru uz personal cu prezervative sau jucarii pentru adulti din silicon sau cauciuc, lubrifiantii solubili in apa sunt singurii lubrifianti siguri de utilizat.

Lubrifiantii solubili in apa sunt usor de curatat si nu pateaza.

Probabil, unul dintre cele mai bune motive pentru a utiliza lubrifianti solubili in apa in loc de lubrifiantii pe baza de ulei este curatarea. Pentru ca lubrifiantii solubili in apa contin in mare parte apa, sunt usor de sters si de curatat si nu lasa in urma reziduuri grase sau pete de ulei. Lubrifiantii pe baza de ulei distrug hartia, tesatura si chiar suprafetele dure si pot fi dificil de indepartat complet. Atunci cand trebuie sa folositi lubrifianti pe baza de ulei, trebuie sa aveti grija cu atentie pentru a evita scurgerile sau consumul excesiv care va duce la petele inestetice sau zonele dificil de curatat. Cand se folosesc lubrifianti pe baza de ulei, astia trebuie sa fie spalati complet dupa aceea.

Alte mentiuni onorabile care nu au avut loc in lista primelor trei beneficii ale utilizarii lubrifiantilor solubili in apa includ:

  • Nu dauneaza spermatozoizilor
  • Acestia sunt alergeni scazuti si siguri pentru utilizare la aproape fiecare pacient
  • Ele ofera un mediu mai putin prietenos pentru cresterea microbilor
  • Pot fi ingerati
  • Nu se vor usca
  • Nu va deveni lipicios sau plictisitor