Tipuri de auto-ingrijire de care trebuie sa stii

Tipuri de auto-ingrijire de care trebuie sa stii Tipuri de auto-ingrijire de care trebuie sa stii

Când auzim cuvântul „îngrijire de sine”, presupunem în mod automat că este vorba de concentrarea asupra pielii , corpului și minții noastre. Dar nu se limitează la asta - și înțelegerea diferitelor tipuri de îngrijire de sine este crucială pentru a vă răspunde în mod holistic nevoilor.

Îngrijirea de sine are tone de straturi despre care majoritatea dintre noi nu știm. Iată ce ar trebui să știți despre asta:

FIZIC

În primul rând, trebuie să începeți cu ceva pe care îl înțelegeți. Îngrijirea de sine poate fi intimidantă, dar poate fi simplă și dacă cunoașteți elementele de bază.

Cel mai adesea, tindem să neglijăm importanța sarcinilor de zi cu zi, cum ar fi să faci o baie, să te speli pe dinți și să-ți schimbi hainele. Dar aceste obiceiuri de bază sunt la fel de esențiale ca și antrenamentul, băutura multă apă și consumul sănătos

Ideea este că orice ai face pentru a asigura un corp puternic, curat și sănătos contează. Acesta este primul pas, pentru că cum îți poți spori bunăstarea fără o bază solidă?

EMOŢIONAL

Îngrijirea sănătății noastre mentale este la fel de vitală ca și îngrijirea nevoilor noastre fizice. Unii oameni consideră că slujbele lor nu sunt îndeplinite, dar fac tot ceea ce trebuie să facă pentru a pune mâncarea pe masă și a plăti facturile.

Cu toate acestea, sacrificând bunăstarea emoțională, vor observa mai târziu cum începe să facă ravagii asupra corpului lor prin simptome fizice. Ca atare, îngrijirea sănătății mintale a cuiva nu este negociabilă - adică trebuie să fie conectați și mulțumiți de ceea ce fac.

Găsirea unor sarcini mici, precum jurnalul, deconectarea de la știri și voluntariat sunt doar câteva dintre cele mai distractive modalități de a vă stresa și a vă menține ocupat și fericit în acest moment terifiant.

SOCIAL

Oamenii sunt ființe sociale inerente, ceea ce înseamnă că nu putem prospera fără interacțiuni. Cu toate acestea, va veni un moment în care socializarea poate deveni atât de epuizantă, motiv pentru care trebuie să practicați îngrijirea de sine ori de câte ori acest sentiment se strecoară.

Nu uitați să puneți limite și limite și să vă retrageți dacă lucrurile devin copleșitoare. Stabiliți tactici ferme de comunicare, astfel încât să puteți explica clar de ce trebuie să ignorați un alt apel Zoom sau un hangout de grup.

Dar asta nu înseamnă că ar trebui să îi excludeți pe toți oamenii, mai ales atunci când aveți nevoie de ei. Nu uitați să găsiți echilibrul și să ajungeți atunci când vă este greu să navigați în situația actuală.

FINANCIAR

Acesta este unul dintre cele mai uitate aspecte la care ar trebui să fim atenți. În mod ironic, problemele legate de bani ne afectează la un nivel mai profund - provoacă depresie, anxietate și stres care pot duce la boli.

Dacă sunteți stresat cu privire la modul în care ați cheltuit, puteți utiliza o aplicație de urmărire a bugetului sau puteți lista economiile față de cheltuieli. Este demn de remarcat faptul că îngrijirea de sine nu va aborda șomajul sau datoriile, dar vă poate ajuta să înțelegeți cum să abordați mai bine aceste probleme.