Tinder adaugă o caracteristică care vizează prevenirea abuzului

În timp ce aplicația de întâlniri Tinder a schimbat jocul și a făcut mult mai ușor să găsești persoane cu care să mergi la întâlniri, un efect dăunător neintenționat care a crescut este și cantitatea de abuz online trimisă prin intermediul platformei de mesagerie a aplicației.

Adesea, cei care se simt respinși sau dispăruți își vor scoate frustrarea într-un mod nesănătos, iar mulți utilizatori de Tinder ajung să primească acest abuz verbal. Acum aplicația încearcă să abordeze această problemă cu o soluție automată.

Aplicația va detecta acum potențialele mesaje abuzive și îi va solicita scriitorului întrebarea: „sunteți sigur?” înainte ca mesajul să fie trimis. Tinder a împărtășit faptul că, în încercări, acest sistem a redus limbajul inadecvat și mesajele abuzive cu aproximativ 10%.

Platformele de socializare Twitter și Instagram au testat deja aceste tipuri de sisteme pentru a încerca să detecteze și să reducă conținutul abuziv trimis. Ori de câte ori sistemul detectează agresiune sau hărțuire în comentarii, Instagram îi întreabă pe utilizatori „sunteți sigur că doriți să postați acest lucru?”

Tinder are, de asemenea, o caracteristică care detectează fraze abuzive și va întreba persoana care primește mesajul „te deranjează acest lucru?” Acum, noua sa caracteristică îl va determina pe scriitorul mesajului abuziv în speranța că îi va opri o secundă pentru a-și reconsidera cuvintele. Tinder a spus că membrii care au văzut avertismentul sunt „mai puțin susceptibili de a fi raportați pentru mesaje neadecvate în luna următoare”.

Deși se pare că este o sarcină gargantuană și poate imposibilă reducerea agresiunii și abuzurilor pe internet, orice pas făcut pentru a combate aceste comentarii dăunătoare este un pas în direcția cea bună.

Deși este bine cunoscut faptul că rețelele de socializare sunt pline de abuzuri, nu toată lumea își dă seama cât de urâtoare poate fi o aplicație de întâlnire. Adesea oamenii vor posta întâlniri oribile pe care le-au trăit pe un site de întâlniri, iar multe dintre ele sunt cu adevărat de dispreț.

În timp ce studiile Tinder au arătat că a existat o reducere de 10% din aceste mesaje, asta înseamnă că 90% sunt încă în curs de trecere. Acesta este un început bun, dar mai sunt multe lucruri de făcut în această arenă.