Care sunt dezavantajele smartphone-urilor

Indiferent de varsta, de profilul de activitate si de hobby-urile personale, oricine isi doreste un smartphone in zilele noastre.

Ba mai mult! Smartphone-ul este un produs foarte dorit inca de la cele mai fragede varste si chiar pana la cele mai inaintate. El ofera o modelitate inedita de a pastra legatura cu cei dragi, dar in acelasi timp vine si cu varii optiuni de a ne petrece timpul liber intr-un mod mai inedit fata de alte vremuri.

Totusi, stiai ca, in ciuda beneficiilor, smartphone-urile vin si cu o serie de dezavantaje?

Astazi vom vorbi despre toate aceste dezavantaje si cum iti pot influenta viata si operarea.

 

5 dezavantaje ale smartphone-urilor

 

 

Un prim dezavantaj ale smarphone-urilor este in general pretul, in special cand vorbim de un smartphone ce apartin unor firme consacrate. Intr-adevar, exista si smartphone-urila preturi mult mai accesibile, insa trebuie sa stii ca niciodata o camera de 16 MP de pe un Cubot nu se va putea compara cu o camera identica de pe un iPhone sau un Huwei. Conceptul, tehnologia de creare si implicit, lentilele, vor fi complat diferite. Iar aacest aspect nu vizeaza doar camera, ci si alte caracteristici tehnice. Asadar, un smartphone de o calitate mai buna, va consta intotdeauna foarte mult.

 

Un alt dezavantaj e rapiditatea cu care acestea se strica. Unele sunt facute din materiale mai sensibile, altele au componente ce nu suporta un rulaj foarte masiv. Iar scopul principal al pietii este bineinteles, nu sa vanda calitate la preturi mici, ci sa-I faca pe oameni sa cumpere astfel de dispozitive in repetate randuri, pentru a avea cat mai mult profit.

 

Comenzile pot fi un alt dezavantaj. Unele telefoane au un meniu destul de dificil de inteles pe deplin de catre unii operatori, in special de catre cei mai in varsta care nu folosesc smartphone-ul la adevaratul potential si care se invata ceva mai lent, mai greu, cu acesta. Poate data viitoare ar trebui sa va ganditi mai bine daca, in raport cu cunostintele si aptitudinile pe care le detineti, daca se merita investitia intr-un smartphone mai scump. Deseori, in astfel de cazuri, o achizitie middle range e mai mult decat suficienta.