Tehnologie pentru casa: care este cel mai bun aspirator robot

Este o adevarata revolutie in intretinerea casei. Exista diferite modele, dimensiuni si culori care se adapteaza nevoilor fiecaruia. De ce puncte trebuie sa tineti cont atunci cand il alegeti?

Cu mai bine de 15 ani in urma, prima versiune a aspiratorului robot a aparut pe piata si, de atunci, popularitatea sa nu a incetat sa creasca. Este o adevarata revolutie in curatarea casei: ofera confort, economie de energie si ofera timp liber. Exista mai multe modele si nu este dificil sa recunoastem beneficiile pe care aceasta tehnologie le poate genera in viata noastra. Cu toate acestea, sa alegem cel mai bun aspirator pentru noi poate fi mai putin simpla.

Inainte de a lua o decizie, trebuie sa stim ce inseamna, care sunt diferitele modele de pe piata si ce caracteristici sunt importante atunci cand alegem unul.

Ce este un aspirator robot

Aspiratorul robot este un dispozitiv care trece prin casa noastra, curata podeaua si evita coliziunea cu lucrurile noastre datorita senzorilor infrarosii pe care ii are incorporati. Unele chiar lucreaza independent: reincarcati bateria pe o platforma conectata la electricitate si incep curatarea atunci cand ii dati comanda sau il programati.

Exista mai multe modele de pe piata cu caracteristici diferite pentru a face fata curatarii casei si pentru a va adapta la ceea ce avem nevoie.

Ce trebuie sa tineti cont atunci cand cumparati un aspirator robot

  • Pret: trebuie sa tinem cont de suma pe care intentionam sa o cheltuim pe produs si sa stim ca pretul este adesea proportional cu calitatea. Cu toate acestea, un aspirator de dimensiuni medii are o durata de viata mai mare de doi ani: prin urmare, ceea ce investiti astazi va avea repercusiuni in urmatorii ani.
  • Sistem de navigatie: sistemul de navigatie determina modul in care se misca si curata casa. Trebuie sa luam in considerare diferenta dintre robotii automatizati de curatare si cei care sunt inteligenti si autonomi. Calitatea ultimului este mult mai mare.
  • Sistemul de curatare si capacitatea de aspiratie: eficienta aspiratorului inteligent este determinata de factorii de combinare. Printre acestea se numara aspectul periilor, numarul acestora, sistemul de navigatie si designul.
  • Programabilitate: aceasta este capacitatea aparatului de a functiona autonom si in functie de ordinele pe care le oferim. Exista modele care va permit sa programati lucrarile intregii saptamani in avans.
  • Autonomie: cu cat aveti mai multa autonomie, cu atat mai mult puteti lucra inainte de incarcarea urmatoare. Daca casa dvs. este foarte mare, este esential sa luati in considerare acest punct. Majoritatea robotilor functioneaza in medie intre una si doua ore.
  • Zgomot: daca lucrati acasa si intreruperile va deranjeaza, va trebui sa luati in considerare sunetul robotului dvs. Desi este mai mic decat un aspirator traditional, acest aparat continua sa produca un anumit sunet in timpul curatarii.
  • Filtrul HEPA: aceasta este o functionalitate care purifica aerul de praf si particulele nedorite. Daca alergia face parte din familia dvs., este mai bine sa obtineti un robot aspirator cu aceasta caracteristica.
  • Disponibilitatea pieselor de schimb: inainte de a cumpara robotul, este recomandat sa verificati daca sunt disponibile piese de schimb pentru acea marca si model.