Ce este IT-ul și care este importanța acestuia în viața noastră?

Când auziți expresia IT, probabil vă gândiți la tehnicienii din compania dvs. care rezolvă problemele legate de computer. În realitate, IT sau tehnologia informației este mult mai mult decât atât. Potrivit Dicționarului online de etimologie, termenul „tehnologie informațională” există încă din 1958. Cu fiecare an, tehnologia cuprinde din ce în ce mai mult din viața noastră de zi cu zi, astfel încât ceea ce a însemnat odată IT a evoluat în timp.

Termenul IT este utilizat în mod obișnuit ca sinonim pentru computere și rețelele acestora, dar cuprinde și alte tehnologii de distribuție a informațiilor, cum ar fi televizorul și smartphone-urile. În esență, IT se referă la orice este legat de tehnologia de calcul.

Utilizările tehnologiei informației în afaceri

Indiferent dacă lucrați într-o afacere mare sau mică, tehnologia informației va juca un rol important în sarcinile dvs. de zi cu zi. Întreprinderile tind să utilizeze IT în trei moduri principale: să sprijine sarcinile de prelucrare a informațiilor de bază, să ajute la luarea deciziilor și să sprijine inovarea.

 

De exemplu, când vine vorba de procese informaționale, IT-ul este utilizat pentru a simplifica sarcinile de la calcul și imprimare a salarizării până la crearea de prezentări. IT susține, de asemenea, crearea de site-uri web pentru produse și servicii.

 

Când vine vorba de sarcini de luare a deciziilor, companiile ar trebui să utilizeze IT pentru a înțelege valori precum clienții care au conturi restante sau când aceștia prezintă abandonul coșului de cumpărături.

 

Pentru a sprijini inovația, instrumentele IT la locul de muncă permit cercetarea continuă pe teme. Gândește-te unde am fi fără internet. Sincer, este greu de înțeles, dar acest instrument este un aspect vital al tehnologiei informației.

Utilizările tehnologiei informației în societate

Ca societate, am făcut pașii pentru a îmbrățișa IT mai mult ca oricând. O vedem aproape peste tot, dar mai ales cu educație online, rețele sociale, smartphone-uri, crearea de locuri de muncă, agricultură și divertisment.

Unul dintre numeroasele segmente care s-au schimbat în societatea noastră este introducerea școlilor fără limite. Datorită IT-ului, elevii pot învăța de oriunde există o conexiune la internet, indiferent unde se află și care este subiectul lor de interes. Același lucru se poate spune și pentru cei care lucrează la distanță pentru locul lor de muncă, deoarece IT facilitează acest lucru ca niciodată.

De asemenea, IT aduce societății salturi înainte de a comunica și de a avea relații cu ceilalți. Fie că ține pasul cu prietenii de la facultate pe Facebook sau că găsești dragoste pe Match.com, tehnologia informației face acest lucru posibil.

Exemple de IT

Indiferent dacă vă aflați într-un loc de muncă convențional sau nu, sunteți obligat să întâlniți și să utilizați tehnologia informației în diferite aspecte ale vieții voastre. Unele pe care le puteți întâlni includ:

Echipamente telefonice și radio;

Software de management al performanței pentru gestionarea stabilirii obiectivelor și revizuirea performanței;

Software pentru procesarea textelor și foi de calcul;

Echipamente de videoconferință;

Calculatoare personale;

Software de gestionare a conținutului pentru blog și colaborare.

 

În strânsă legătură cu domeniul IT sunt și sistemele de operare precum Windows, iar pentru utilizarea acestora in condiții de siguranță, orice sistem de operare trebuie licențiat.

Poți găsi licențe pentru Windows 10 la prețuri avantajoase pe activaresoft.ro, pentru a accesa site-ul intră pe: https://activaresoft.ro/licenta-windows-10-pro/

Așadar, indiferent de rolul pe care îl au, cei care lucrează în IT trebuie să se descurce  cu orice tip de probleme tehnologice, chiar dacă acestea sunt complexe și aproape imposibil de rezolvat.