Ce este Sadfishing si cum poate fi afectat un adolescent de acest lucru

Ce este Sadfishing si cum poate fi afectat un adolescent de acest lucru Ce este Sadfishing si cum poate fi afectat un adolescent de acest lucru

Ascensiunea rețelelor sociale ne-a schimbat viața în aproape fiecare fațetă a vieții noastre. Una dintre cele mai mari schimbări pe care le-a provocat este modul în care interacționează adolescenții. Deși poate fi un instrument minunat, există multe aspecte ale rețelelor sociale de care părinții ar trebui să fie conștienți pentru a-și păstra adolescenții în siguranță și fericiți.

Deoarece platformele de socializare nu merg nicăieri, ar trebui să vă țineți informat. Un fenomen, cunoscut sub numele de „sadfishing”, a devenit predominant și ar trebui să fii conștient.

Este un fapt bine cunoscut că adolescenții sunt destul de impresionabili și sensibili la presiunea colegilor. Asta înseamnă că, cu cât mai mult timp petrecut pe telefoanele lor, cu atât sunt mai expuși la acestea și, din păcate, asta poate însemna influențe proaste.

Rebecca Reid, scriitoare pentru  Your Teen Magazine, a inventat termenul „sadfishing”. Descrie în esență o fotografie postată de cineva care arată că este trist (ar putea să plângă sau doar să arate foarte trist), în timp ce împărtășește o anexă emoțională. Deși multe dintre aceste povești pot fi adevărate, uneori acestea pot deveni un strigăt de atenție.

Împărtășirea adevăratelor emoții este cu siguranță un aspect important al rețelelor de socializare, dar este important să puteți face diferența dintre un strigăt autentic de ajutor sau conștientizarea unei situații de la cineva care caută atenție.

Fenomenul împărtășirii poveștilor triste a devenit destul de popular în rândul adolescenților și are sens. Oamenii doresc afirmații și, prin urmare, nu este surprinzător faptul că aceste tipuri de postări ajung să aibă o mulțime de implicare din partea colegilor. Acest tip de atenție va deveni adesea îmbătător, ducând la mai multe dintre aceste postări triste și devine un ciclu vicios.

Ca părinte, trebuie să puteți face distincția între un strigăt legitim de ajutor și o petrecere virtuală de milă. Potrivit  revistei Parents , „Atunci când un adolescent postează versuri de cântece care sunt flagrant deprimante, împărtășesc despre cât de lipsită de speranță este viața lor, sau chiar referindu-se la auto-vătămare și la idei suicidare, ei vor atenția ta - indiferent dacă este o dorință conștientă sau nu”.

Cealaltă componentă a acestui tip de postări îi implică pe cei care le vizionează. Postările „Sadfishing” pot fi ademenitoare pentru adolescenții care nu se confruntă cu depresie sau anxietate. Întrucât toată lumea, în special adolescenții, dorește atenția, acest tip de postări pot deveni contagioase.

Celălalt efect secundar ar putea fi un adolescent despre care se descoperă că exagerează doar pentru atenție. Acest copil ar putea suferi atunci de umilință și chiar de rușine și agresiune online.

Dacă adolescentul tău se confruntă cu lupte serioase, este crucial să cauți ajutor profesional și să îl iei foarte în serios. De asemenea, este important să vă verificați adolescenții pentru a vedea dacă aceștia caută atenție cu acest tip de postări. Discutați cu adolescentul și explicați de ce acest tip de postare nu poate fi cea mai bună idee.

La fel ca în ceea ce privește internetul, rețelele sociale și tehnologia, totul este legat de echilibru. În calitate de părinți, putem face tot posibilul și să ne asigurăm că copiii noștri știu că suntem acolo pentru a ajuta și că suntem de partea lor.