Ce este Chromecast si de ce merita sa achizitionezi unul

Este un dispozitiv care conecteaza televizorul la Internet prin reteaua Wi-Fi, adaugand multe dintre functiile unui televizor inteligent pe dispozitiv. Ce ar trebui sa stii

Google si-a lansat dispozitivul de redare in 2013, dar inca mai exista multi oameni care se intreaba ce este Chromecastul. Este un dispozitiv mic, care este conectat la televizor printr-un cablu cu un port HDMI si permite receptionarea semnalului de la dispozitivele multimedia conectate in aceeasi retea WiFi. Pentru a spune in mod succint: pe masura ce va conectati televizorul la Internet, este o modalitate economica de a transforma televizorul traditional intr-un televizor inteligent.

Mai mult: daca ati cumparat un televizor bun inaintea exploziei televiziunilor inteligente, cel mai bun mod de a-l imbunatati si de a va bucura de cel mai bun serial Netflix sau de a viziona YouTube pe ecran, este acest gadget magic. Va spunem ce trebuie sa stiti pentru a intelege ce este Chromecast si de ce este bine sa il adaugati la casa dvs.

Cum functioneaza Chromecast

Dispozitivul Google face orice televizor de pe piata inteligent. Chromecastul functioneaza destul de usor. Pentru a incepe sa il utilizati, trebuie sa il conectati la portul HDMI al televizorului si sa il conectati la reteaua Wi-Fi a casei, apoi sa descarcati aplicatia care va permite sa il utilizati.

In acest fel, putem vedea pe ecranul televizorului nostru continutul trimis de la telefon, computer sau smartphone.

De exemplu, Chromecast, spre deosebire de Apple TV, este compatibil atat cu dispozitivele Android, cu smartphone-uri sau cu tablete, cat si cu iOS, iPhone, iPod sau iPad, cum ar fi calculatoarele, au ChromeOS, Windows sau Mac OS.

Cum se conecteaza Chromecast

Pentru a incepe sa utilizati Chromecast, trebuie mai intai sa il configurati. Acestia sunt pasii pentru conectarea dispozitivului.

  1. In primul rand, este important sa retineti ca dispozitivul Google are nevoie de putere. Puteti sa o primiti direct de la o priza sau prin conectarea la un port USB de pe televizor.2. Conectati-va la televizor: primul lucru de facut este sa conectati cablul Chromecast cu ecranul. Este la fel de usor ca si utilizarea cablului HDMI.3. Configurati dispozitivul: procesul se poate realiza atat din aplicatie, cat si din browserul Chrome. Primul lucru este sa selectati Chromecastul pe care doriti sa il configurati si sa asteptati cateva secunde pentru ca acesta sa se conecteze. Dupa ce ati facut acest lucru, va aparea un cod pe ambele ecrane: daca este corect, totul este bine. In acel moment va trebui sa introduceti parola Wifi. Acest lucru este important, deoarece Chromecastul si dispozitivul din care ati difuzat trebuie sa fie conectate la aceeasi retea.4. Resetare: daca vrem sa facem din nou instalarea, trebuie sa apasam butonul de pe dispozitiv timp de treizeci de secunde. Este esential sa va conectati la o sursa de alimentare pana cand lumina incepe sa clipeasca rosu.