Mintea ta neatenta te poate costa jobul ori relatia

Mintea ta neatenta te poate costa jobul ori relatia Mintea ta neatenta te poate costa jobul ori relatia

Ghici ce, deși are cuvântul „inteligent”, smartphone-ul tău are cu siguranță efectul exact opus asupra creierului tău. Nu ne credeți? Încercați să vă gândiți la ultimul argument pe care l-ați avut cu cineva drag. Haideți să ghicim, a implicat ceva despre faptul că nu ați acordat suficientă atenție, nu? Te-ai oprit vreodată să te gândești de ce este asta?

Bine, de dragul argumentelor, imaginați-vă că participați la o cină de familie plăcută și intimă. Ești înconjurat de cei dragi, toți împrăștiați prin casă. Acum, într-un scenariu realist, câte dintre aceste rude ar petrece tot timpul acolo fără să se uite la smartphone-urile lor?

Și nu, bunica și bunicul tău nu contează. Cred că ați fi de acord că până și copiii mici ar fi lipiți de un dispozitiv sau altul . Nu ar trebui să creeze un zgomot așa cum ar trebui să facă copiii, ai crede. Este într-adevăr genul de întâlnire de familie „intimă” la care ai vrea să te regăsești? 

Trebuie să fiți de acord acum că telefoanele inteligente sunt responsabile pentru a face unele daune mari atenției și relațiilor dvs. Dacă tot nu ne credeți, luați cuvântul absolventului de la Universitatea din Waterloo. Cercetările sale au descoperit că mintea noastră tinde să rătăcească în altă parte în timp ce ne folosim smartphone-ul. El susține că, prin urmare , acest lucru  duce la probleme semnificative de atenție în viața noastră de zi cu zi.

Nu există nicio modalitate de a nega acest lucru - suntem siguri că și tu știi asta. Fiecare formă majoră și minoră de distragere se află în smartphone-ul dvs., indiferent dacă este vorba de jocuri fără minte, de aplicații de socializare care consumă mult timp , de mesaje text sau de apeluri. Cum naiba ar trebui oamenii să stea într-o întreagă conversație fără a fi lăsați să fie derutați? Mai ales, din cauza numeroaselor notificări care le bombardează în mod constant.

Un alt studiu realizat recent la Universitatea Baylor a constatat că, ca urmare a unei dureri de abordare din ce în ce mai scurte , oamenii tind să manifeste simptome de depresie . S-a constatat, de asemenea, că motivul din spatele relațiilor eșuate este o durată de atenție redusă.

Gandeste-te la asta; cu toate greșelile pe care o minte neatentă tinde să le facă, smartphone-ul dvs. ar putea fi motivul pentru care relația dvs. nu a funcționat. Smartphone-ul dvs. ar putea deveni, de asemenea, motivul pentru care obțineți o retrogradare în loc de promoția pe care o așteptați tot anul.  

Acesta ar putea fi un moment bun pentru a spune suficient. Faceți un pas sănătos și foarte necesar de la smartphone-ul dvs. pentru a vă concentra asupra lucrurilor care sunt cu adevărat importante pentru dvs.