Telefonul mobil si adolescentii: pro sau contra

Telefonul mobil este probabil elementul tehnologic cel mai folosit astazi de catre adolescenti. Actualul telefon inteligent este mult mai mult decat un telefon pentru a apela si receptiona apeluri, fiind computere cu potential aproape nelimitat.

Desi o mare parte din dezbaterea publica se opune telefoanelor mobile, exista beneficii asociate cu permiterea utilizarii telefoanelor mobile in scoli. Aceste avantaje nu ar trebui sa fie ignorate, deoarece telefoanele mobile in scoli pot aduce cu adevarat o valoare experientei educationale, mai degraba decat pur si simplu in detrimentul acesteia.

Adolescentii trebuie sa cunoasca principiile de baza ale securitatii digitale pentru a putea profita din plin de dispozitive, fara a risca utilizarea necorespunzatoare a acestor dispozitive mobile. Pentru copii si adolescenti, obtinerea primului lor telefon mobil sau smartphone este un ritual de initiere interesant si eliberator.

Telefonul mobil si adolescentii: pro sau contra

Un dispozitiv mobil este un instrument incredibil de comunicare, invatare si cunoastere pentru adolescenti, legand-i cu prietenii si familia. In plus, le permite sa aiba acces la orice informatie de pe Internet, ceva care poate fi bun sau periculos. Este necesar ca parintii sa devina constienti de ceea ce ar trebui sa-si invete copiii cu telefoane inteligente, pentru a-i invata sa aiba o utilizare responsabila a acestora.

Inainte de a cumpara un telefon mobil sau un telefon copilului dvs., va trebui sa discutati cu el despre unele reguli care ar trebui urmate. Fiecare familie este o lume, deci nu exista reguli specifice care trebuie respectate. Dar exista cateva aspecte care pot fi abordate:

  • Fara telefon la scoala
  • Ar trebui sa raspunda intotdeauna apelurilor sau mesajelor de la parinti
  • Timpul pe care il vor petrece in fata dispozitivului va trebui sa fie limitat
  • Evaluati daca copilul este suficient de matur pentru a putea folosi in mod responsabil dispozitivul.
  • Evaluati daca acestia pot sau nu pot utiliza retelele sociale
  • Ei trebuie sa accepte supravegherea si controlul parintilor