Cum sa protejam telefonul mobil pe plaja

Apa, nisipul si soarele sunt periculoase pentru telefonul mobil. Iata cateva sfaturi pentru a evita deteriorarea!

Soarele, nisipul si umiditatea sunt dusmani ai mobilului si pot deteriora ecranul si sistemele electronice. Temperaturile ridicate afecteaza functionarea dispozitivului mobil. Pentru a preveni acest lucru, evitati razele directe ale soarelui, lasand mobilul in interiorul gentii sau acoperindu-l cu haine.

Nisipul fin poate fi, de asemenea, o mare problema. Daca nu suntem atenti, poate patrunde prin sloturi si gauri, cum ar fi portul jack, ramele, contururile butoanelor si chiar in interiorul bateriei si circuitelor. Luati masuri de precautie si daca doriti sa faceti fotografii de pe tarm, deoarece o baie in apa sarata poate fi letala pentru telefonul mobil.

Cum sa protejam telefonul mobil pe plaja

Pentru a preveni patrunderea nisipului sau a apei in telefonul mobil, il puteti proteja cu un carcasa submersibila, ermetica si transparenta care izoleaza dispozitivul de elementele externe, in timp ce putem continua sa il folosim. O alta optiune este carcasa blindata. Desi ea adauga volum la telefonul mobil si nu are un design deosebit de frumos, aceasta adauga rezistenta. Desigur, asigurati-va ca ati cumparat o carcasa de calitate.

In cele din urma, daca va ganditi sa va schimbati mobilul, puteti lua in considerare achizitionarea unui dispozitiv rezistent la apa si praf. Desigur, cel mai sigur mod de a va proteja telefonul, este lasandu-l acasa.

Un alt factor foarte periculos il reprezinta razele soarelui care va pot supraincalzi smartphone-ul. Poate deteriora ecranul si, in special, bateria. Intotdeauna impiedicati razele sa bata direct. Acordati o atentie deosebita temperaturii atunci cand il utilizati si, daca se supraincalzeste, scoateti bateria sau chiar opriti-l.

Ca o masura suplimentara de securitate, exista multe smartphone-uri care vin cu un senzor de amprenta digitala inclus. Cu ajutorul acestor senzori puteti sa deblocati telefonul mobil intr-o clipa, doar prin asezarea degetului pe cititorul de amprenta.