Fara memorie pe telefonul mobil? Trucuri pentru a recupera spatiu

Problemele de memorie din telefonul smartphone sunt ceva cu care ne confruntam toti din cand in cand. Aplicatiile, fotografiile sau videoclipurile pe care le avem, ocupa din ce in ce mai mult spatiu, determinand incetinirea dispozitivului.

Cu toate acestea, desi aceste fisiere sunt cel mai adesea cauza problemei, exista date care sunt stocate pe telefon aproape fara a observa si care pot limita memoria telefonului.

Unde pun atat de multe fotografii?

Imaginile pe care le pastram la telefon ne consuma memoria. Idealul este de a le elimina pe cele pe care le consideram inutile si pe cele pe care le dorim sa le pastram, sa le stocam in computer sau in Cloud.

IPhone are optiunea ‘Optimize storage’. Este activata in Setari / Fotografii si in iCloud Foteca. Imaginile si videoclipurile mai mici, sunt pastrate pe dispozitiv, in timp ce toate versiunile originale de inalta rezolutie sunt stocate in Cloud.

Android are aplicatia Google Foto, care ofera spatiu de stocare nelimitat. Aceasta aplicatie realizeaza copii de rezerva ale imaginilor si videoclipurilor. Dupa ce se fac copii, le putem sterge din memoria interna a telefonului nostru.

Stergeti fisierele mari

WhatsApp este poarta de acces pentru fotografii si clipuri video care pot restrange memoria telefonului. Daca aveti un iPhone, accesati Setari / General / Depozitare si Vizualizare fisiere mari. In editare, stergeti-le pe cele care ocupa cel mai mult sau cele pe care nu doriti sa le pastrati.

In Android, accesam Setari / Dispozitiv / Stocare pentru a curata datele stocate in memoria cache. Aici putem elimina, de asemenea, datele din unele aplicatii, precum si descarcarile si fisierele multimedia.

Eliminati aplicatiile care ocupa cel mai mult spatiu

Sigur ca aveti multe aplicatii instalate pe care nu le utilizati. Eliminati-le si veti castiga spatiu. In Setari / General / Depozitare a iPhone-ului este lista cu aplicatiile instalate. Puteti elibera spatiu prin dezinstalarea aplicatiei, pastrarea datelor sau documentelor pe care le contine sau stergerea acestora, care vor disparea.

Sistemul de operare iOS are, de asemenea, o caracteristica care pune in functiune aplicatiile pe care le folosim cel mai putin (Setari / aplicatii iTunes si App Store / Uninstall nu sunt utilizate). Nu sunt sterse, dar raman in Cloud cu acces direct pentru a le descarca atunci cand avem nevoie de ele.

De asemenea, in Setari / Muzica / Optimizati spatiul de stocare, puteti sterge melodiile pe care le ascultati cel mai putin cu telefonul iPhone.

In Android, in Setari / Aplicatii vedem lista de aplicatii. Apoi avem optiunile de a forta oprirea, dezinstalati aplicatia, stergeti datele sau stergeti memoria cache.