5 locuri unde nu ar trebui sa pui telefonul mobil, conform stiintei

Telefoanele mobile sunt indispensabile pentru noi. Si in fata cresterii notorii a utilizarii sale, specialistii au cateva recomandari despre locurile unde nu trebuie sa le punem.

1. In sutienIn ultimii ani, zvonul ca telefoanele mobile pot promova cancerul la san a bantuit Internetul. Pana in prezent, exista inca controverse in jurul acestei afirmatii. In orice caz, este o idee buna sa nu purtati telefonul mobil in sutien, cel putin ca o prevenire.

2. In buzunarul pantalonilorConform rezultatelor acestui studiu de la Universitatea Technion din Haifa, Israel, purtarea telefonului in buzunarul din fata face cantitatea si calitatea spermei la barbati sa scada. Pentru profesorul Martha Dirnfeld, acest lucru ar putea fi cauzat „prin incalzirea spermei de la telefon si de la activitatea electromagnetica”.

3. In buzunarul camasiiDupa cum arata cardiologul Joel Kahn pentru revista „Mindbodygreen”, este de preferat sa pastrati telefonul mobil cat mai departe de corp. Pana in prezent, relatia dintre telefoanele mobile si inima nu a fost suficient studiata pentru a exclude posibilele efecte.

4. In patDupa cum stim de mult timp, lumina artificiala functioneaza in creierul nostru ca semn ca nu este inca timpul pentru somn, deoarece nu este intuneric. In acest sens, nu numai ca trebuie sa oprim televizorul pentru a dormi bine, dar si sa nu avem telefonul cu noi, mai ales pentru a evita insomnia.

Pe de alta parte, exista numeroase cazuri de telefoane care au explodat in pat. Acest lucru se datoreaza faptului ca multi oameni adorm cu telefonul conectat la incarcator si chiar il pun sub perna. Aceasta este o combinatie proasta, deoarece telefonul se supraincalzeste chiar mai mult decat normal si poate atinge temperaturi periculoase.

5. In masina copiluluiMulte mame sau tati transporta telefonul in masina cu copilul in momentul in care merg la plimbare. Aceasta nu este o idee buna avand in vedere ca bebelusii sunt mult mai sensibili decat adultii.

In acest sens, Dr. Lloyd Morgan avertizeaza: „Copiii si bebelusii se confrunta cu un risc mai mare de vatamare corporala ca urmare a microundelor radio emise de dispozitivele fara fir.