Stiati ca aceste alimente nu trebuie niciodata tinute in frigider?

Stim ca frigul conserva hrana, dar nu este o lege universala. Atentie la aceste alimente pe care nu trebuie sa le puneti niciodata in frigider. Va avertizam ca, cel putin trei dintre ele le depozitati in frigider.Exista multe alimente, atat naturale, cat si prelucrate, care nu au nevoie de frig. Dimpotriva, daca le puneti in frigider, acestea se vor strica mai devreme sau isi vor pierde aroma sau nutrientii. Unele dintre ele sunt evidente, dar altele le punem in frigider de secole, cand nu este cu adevarat necesar.

Alimente care nu trebuie niciodata tinute in frigider

Aruncati o privire la aceasta lista de alimente pe care nu ar trebui sa le puneti niciodata in frigider, deoarece sunt bine pastrate la temperatura camerei. De asemenea, veti elibera spatiu in frigider si veti economisi energie electrica. Acestea sunt:Oua:

Numai ouale care au fost spalate cu apa trebuie pastrate in frigider. Daca nu au fost spalate (curatate), ele pot fi stocate fara probleme la temperatura camerei, asa cum vedem in supermarketuri.

Banane:

Bananele au nevoie de lumina si o temperatura ridicata pentru a se maturiza. Daca le puneti in frigider nu numai ca nu se vor coace, dar vor mai putrezi mai devreme.

Pepenii verzi:Desigur, in timpul verii, de obicei, tineti pepenele verde in frigider, nu atat pentru conservarea acestuia, cat si pentru a fi proaspat. Expertii descurajeaza acest lucru daca nu este taiat, deoarece pierde beta-caroten. Odata taiat, poate fi pastrat in frigider, dar trebuie acoperit cu folie de aluminiu.

Ciocolata:

Multi oameni pastreaza ciocolata in frigider, mai ales vara, astfel incat sa nu se topeasca. Nu este rau in sine, dar frigul modifica complet gustul ciocolatei. Puneti-o la frigider numai daca se topeste complet.

Fructe tropicale: avocado, kiwi, mango, piersici, caise si alte fructe care provin din zone mai calde, acestea sunt obisnuite cu temperaturi ridicate. Ele au, de asemenea, nevoie de lumina si caldura pentru a se maturiza. Daca le puneti in frigider, acestea pierd nutrient

Conserve:

Numele propriu indica deja. Produse cum ar fi tonul conservat, castravetii murati sau gemurile sunt produse concepute sa reziste in timp. Nu au nevoie de frigidere, desi aproape toate alimentele care nu trebuie sa se maturizeze, trebuie pastrate in locuri uscate, reci si intunecate.

Citrice:portocala, lamaia si mandarina putrezesc de la umiditatea frigiderului. Sunt unele dintre principalele alimente care nu au nevoie de un frigider.

Cartofi:Daca puneti cartofii in frigider, acestia vor transforma amidonul in zahar mai repede si se vor strica mai repede. Acestia ar trebui sa fie tinuti intr-un loc uscat si intunecos, fara a-i spala.

Ulei, miere: aceste lichide se ingroasa si se cristalizeaza la temperaturi scazute, desi se conserva si mai mult.

Ketchup sau mustar:

Acizii din aceste sosuri sunt foarte conservanti. Acestea pot fi folosite la mai multe zile dupa deschiderea vasului, fara a fi nevoie de un frigider.

Cafea:Este o cereala uscata si prajita, nu are nevoie de frig pentru conservarea.

Rosii:

Desi este adevarat ca rosiile se pastreaza mai bine in frigider si nu se strica, temperaturile scazute le impiedica sa se coaca. De asemenea, pierd aroma si textura.

Iaurt:

Desi in majoritatea supermarketurilor se afla in sectia de refrigerare, un iaurt bun nu are nevoie de un frigider, in timp ce este inchis. Motivul este ca iaurtul insusi contine deja bacterii, care sunt cele care fermenteaza zaharul in lapte.

Salate

Ati pus vreodata o salata in frigider si ati vazut cu totii cum, a doua zi, salata este uscata si innegrita