Sfaturi practice pentru a scapa de consumul de cafeina

Sfaturi practice pentru a scapa de consumul de cafeina Sfaturi practice pentru a scapa de consumul de cafeina

Toată lumea este familiarizată cu acea cădere bruscă a productivității sau oboseală care se întâmplă de obicei la jumătatea după-amiezii sau după un prânz uriaș. În timp ce beți o ceașcă de cafea pentru o creștere instantanee a energiei poate părea o modalitate excelentă de a combate acest lucru, cafeina nu este singura opțiune.

De fapt, există o mulțime de alternative mai sănătoase, care sunt la fel de eficiente și nu vin cu accidentul de cofeină asociat cu consumul de cafea sau băuturi energizante. Iată câteva dintre metodele pe care oamenii ar trebui să le încerce să lupte cu temuta cădere de după-amiază.

Consumul sau chiar mirosul de citrice precum portocalele au efecte pozitive asupra sănătății pentru oameni. Potrivit Jurnalului Central de Chimie , uleiurile esențiale de citrice pot reduce inflamația din uleiul de plămâni al pacienților atunci când sunt inhalați. Același studiu a constatat, de asemenea, că consumul de flavonoide citrice ajută la prevenirea digestiei amidonului. Alimentele cu amidon sunt asociate cu oboseala cronică.

NOAPTEA SUFICIENTĂ

Organismul produce un hormon numit melatonină ca o modalitate de a regla somnul. Dacă nu aveți suficientă expunere la soare, puteți duce corpul să producă mai mult din aceasta, ceea ce îl va face să simți somnolent, chiar dacă nu este încă noaptea.

Pentru a echilibra producția de hormon, oamenilor li se recomandă să se absorbă lumina directă a soarelui timp de cel puțin 15 până la 20 de minute. Poți face acest lucru făcând o scurtă plimbare afară după ce ai luat masa sau te-ai relaxat într-un loc deosebit de însorit în casa sau la locul de muncă.

Un alt mod dovedit de a combate oboseala și de a vă simți energizat este să folosiți ulei de mentă sau ulei de eucalipt. Se pot bucura de aceste beneficii încărcându-le difuzorul cu uleiurile menționate sau folosind un balsam, care folosește aceste substanțe ca ingredient principal. Doar frecați un pic de balsam între degete și tamponați-le ușor pe zona tâmplelor și a frunții ca un pick-me-up rapid. Unul din vinovații obosiți este deshidratarea. Din cauza lipsei de apă, corpul este forțat să supracompenseze, deoarece fluxul de sânge este redus. Rămâneți hidratat în timp ce lucrați, ținând o sticlă de apă în apropiere și luați înghițituri pe tot parcursul zilei. Amintiți-vă că oamenilor li se recomandă să consume în jur de șase până la opt pahare de apă în fiecare zi.

Aceste patru metode sunt considerate a fi mai bune decât cafeaua, deoarece nu afectează negativ corpul atunci când sunt practicate cu moderație. Experții sugerează să încercați fiecare dintre aceste opțiuni și apoi să schimbați lucrurile din când în când pentru a combate minimele după-amiază