Exista vreo legatura intre burta si consumul de bere? Ce spun specialistii

Consumul de bere este adesea asociat cu o crestere a grasimii corporale, in special in jurul burtii. Dar berea provoaca intr-adevar grasime pe burta? 

Ce este berea?

Berea este o bautura alcoolica obtinuta din cereale, cum ar fi orz, grau sau secara, care a fost fermentata cu drojdie. Este aromata cu ajutorul hameiului, care ofera o aroma excelenta berii, deoarece este destul de amara, echilibrand dulceata din zaharul din boabe. Unele soiuri de bere sunt, de asemenea, aromate cu fructe sau ierburi si mirodenii.

Factori nutritionali

Valoarea nutritiva a berii poate varia in functie de tip. Cu toate acestea, mai jos sunt cantitatile pentru o portie de bere obisnuita (355 ml), cu un continut de alcool de aproximativ 4% :

Calorii: 153 Alcool: 14 grame Carbohidrati: 13 grame Proteine: 2 grame Grasime: 0 grame

Berea contine, de asemenea, cantitati mici de micronutrienti, inclusiv sodiu, potasiu si magneziu. Cu toate acestea, nu este o sursa deosebit de buna a acestor substante nutritive, deoarece ar trebui sa beti cantitati masive pentru a va satisface cerintele zilnice.

Berea provoaca intr-adevar grasime pe burta?

Grasimea stocata in jurul burtii este considerata a fi cel mai periculos tip de grasime pentru sanatate. Oamenii de stiinta numesc acest tip de grasime viscerala grasa.

Acest lucru poate modifica modul in care functioneaza corpul dumneavoastra si creste riscul bolilor precum sindromul metabolic, diabetul de tip 2, bolile de inima si cancerul. Chiar si persoanele care au o greutate normala au un risc crescut de probleme de sanatate daca au o cantitate mare de grasime de burta.

Unele studii au asociat aportul ridicat de alcool din bauturi precum berea, la un risc crescut a grasimii abdominale. De fapt, un studiu a constatat ca barbatii care au baut mai mult de trei bauturi pe zi au 80% mai multe sanse de a avea o cantitate de grasime din abdomen decat barbatii care nu beau prea mult.

Majoritatea studiilor arata ca, consumul de bere este legat atat de cresterea circumferintei taliei, cat si de greutatea corporala. Acest lucru indica faptul ca berea nu va pune in mod special greutate pe burta. Ea ingrasa in ansamblu.

Acest risc de crestere in greutate poate fi chiar mai ridicat la persoanele care sunt deja supraponderale comparativ cu persoanele cu greutate normala care beau bere. In ansamblu, se crede ca, cu cat beti mai mult, cu atat cresteti riscul de a castiga greutate si de a dezvolta burta.