Sfaturi pentru a elimina zaharul din consumul tau

Doza zilnică recomandată pentru zahăr adăugat este de nouă lingurițe pentru bărbați, șase lingurițe pentru femei și trei lingurițe pentru copii. Cu toate acestea, americanul mediu consumă 17 lingurițe de zahăr adăugat în fiecare zi. După cum știu majoritatea oamenilor, prea mult zahăr adăugat în dieta ta poate duce la tot felul de probleme de sănătate, cum ar fi obezitatea (și efectele sale ulterioare), diabetul de tip 2 și bolile de inimă. Este important să nu confundați zaharurile naturale - cele găsite în fructe, de exemplu - cu zahărul adăugat. Zaharurile naturale sunt parte integrantă a unei diete echilibrate și nu ar trebui eliminate. Elementele precum sifonul, prăjiturile și majoritatea alimentelor procesate reprezintă adevărata preocupare, iar consumul excesiv trebuie abordat. Din păcate, acest lucru este mai ușor de spus decât de făcut,

Motivul pentru care zahărul este atât de greu de renunțat este că este una dintre numeroasele substanțe care activează sistemul de recompensă al creierului, care, atunci când este activat, duce la sentimente intense de bucurie care pot duce la dependență și pofte. Nu este o surpriză atunci că tăierea zahărului din dieta ta și a familiei tale nu este o sarcină ușoară, în special copiii tăi. Se știe că copiii sunt atât de grav afectați de dependența lor de zahăr încât, atunci când le vor fi luate, vor avea o criză de ore. Așa că nu este recomandat să scoateți din casă orice și tot ce conține zahăr adăugat peste noapte. În schimb, începe încet. Introducerea treptată a alimentelor integrale pentru a înlocui opțiunile procesate este un loc excelent de început, precum și înlocuirea bomboanelor cumpărate de la magazin cu alegeri mai sănătoase de casă. Deși provocator la început, te vei obișnui în curând cu acest nou mod de viață,

Este pe deplin fezabil să reduceți aportul general de zahăr al familiei dvs. fără a-l prezenta drept noul inamic. Ca orice, nu este absolut nimic rău să te bucuri de zahăr cu moderație. De îndată ce începi să calomnizi zahărul, riști să creezi o atitudine nesănătoasă față de alimentație și o relație slabă cu alimentele, care pot avea implicații grave. Așa că, în loc să alungi complet zahărul, începe doar să-l asociați cu alternative sănătoase. Dacă copilului dumneavoastră îi place sucul de fructe, turnați jumătate din cantitatea obișnuită și diluați restul cu apă. Crede-ma; tot va fi destul de dulce! Poate că le plac cerealele foarte zaharoase la micul dejun? Se amestecă cu o opțiune mai hrănitoare. Un alt truc este să cumpărați alimente cât mai simple posibil - iaurt grecesc, de exemplu - apoi adăugați singuri dulce, cum ar fi miere sau fructe de padure amestecate.

Ca părinți, toți am fost acolo. A-ți convinge micuțul să facă ceea ce vrei tu este mult mai ușor atunci când îi promiți în schimb tratarea lor preferată. Sistemul de recompense este un truc tipic pentru părinți, dar poate deveni în curând nesănătos atunci când totul trebuie să aibă ca rezultat o lovitură de zahăr. În loc de promisiunea unei acadele de gheață sau a unui biscuit de ciocolată, luați în considerare realizarea de activități distractive, cum ar fi cățăratul pe stâncă sau patinajul pe gheață, recompensa pentru comportamentul bun.

Ceea ce întreaga familie va observa din reducerea zahărului din dieta lor este o îmbunătățire semnificativă a bunăstării lor fizice și mentale. Nivelurile crescute de energie, pierderea în greutate, reducerea inflamației, claritatea mentală îmbunătățită, concentrarea și starea de spirit generală sunt toate beneficiile dovedite științific ale reducerii zahărului. Așa că asigurați-vă că vă împărtășiți noua stare de bine și sărbătorește faptul că dieta familiei tale este acum într-un loc mult mai bun.