Strategii simple pentru a scapa de obsesia pentru ex-ul tau

Strategii simple pentru a scapa de obsesia pentru ex-ul tau Strategii simple pentru a scapa de obsesia pentru ex-ul tau

Dupa o despartire dureroasa, s-ar putea ca, o perioada de timp, sa fii un pic obsedata de fostul tau iubit. Vezi aici cateva strategii simple pe care sa le aplici atunci cand simti ca dorul de ex nu iti da pace.

Regula de 30 de minute

Consilierii de cuplu considera ca exista doua forme de dor: cel autentic, bazat pe golul pe care plecarea lui l-a lasat in viata ta si dorul pasager, care se manifesta printr-o dorinta intesa de a fi langa o anumita persoana. Cu alte cuvinte, este posibil ca, atunci cand simti ca nu mai poti de dorul lui, sa fii doar plictisita sau deprimata. Ofera-ti un ragaz de 30 de minute inainte sa-l contactezi. Intra pe net, apuca-te sa citesti o carte, rasfoieste o revista, piaptana-ti parul. Vei constata ca te vei prinde in actiunea respectiva si, dupa 30 de minute, nu vei mai avea chef sa iei legatura cu el.

“Vei observa ca pornirea a fost pasagera si iti vei da seama ca, daca iti oferi lucrurile de care ai nevoie pentru a nu te mai gandi la el, poti sa traiesti fara el“, considera Sarah Gladding, psihoterapeut.

Identifica elementul declansator

Toate femeile au anumite triggere care declanseaza senzatia de dor. Renunta sa te mai uiti la peretele lui pe Facebook, nu mai asculta muzica trupei voastre preferate si inceteaza sa te imbraci cu rochia aceea care ii placea lui atat de mult. Scapa de toate lucrurile care iti amintesc de el si adopta comportamente mai sanatoase: iesi in oras, organizeaza o petrecere, vorbeste la telefon etc.

O noua relatie

Incepe o noua viata alaturi de altcineva. O noua dragoste te poate ajuta sa scapi de obsesia pentru fostul tau. Iesi in cluburi sa fa-ti un cont pe un site de chat cu fete si femei singure unde poti cunoaste un partener pentru o noua relatie.

Suna-ti prietena vorbareata

Toate avem o prietena care ar fi in stare sa vorbeasca si cu peretele. Sun-o sau scoate-o in oras si las-o sa-ti despice firul in patru in legatura cu viata ei personala.  Las-o sa vorbeasca si nu intoarce discutia spre problemele tale. Evita sa iti dezbati excesiv suferinta pentru ca nu faci altceva decat sa inrautatesti sentimentul, mai ales daca a trecut ceva timp de la despartire.

Fa o lista

Incropeste o lista cu toate motivele pentru care iti este mai bine fara el. De la faptul ca nu se intelegea cu mama ta, pana la incapacitatea lui de a te sustine emotional, scrie tot ceea ce transforma legatura cu el intr-o mica povara. Cand suferi, este usor sa idealizezi trecutul. Cu toate acestea, de cele mai multe ori facem acest lucru pentru a ne lega de confortul pe care ni-l procura relatia. Deschide ochii si priveste in ansamblu. Cu siguranta exista si o parte plina a paharului.