Sfaturi pentru cumpărarea unei case atunci când ratele ipotecare sunt mari

Prețurile locuințelor rămân ridicate, iar costurile în creștere ale împrumuturilor se adaugă provocării de a cumpăra o locuință care se îndreaptă spre sezonul tradițional de vânzare de primăvară. Ritmul creșterii prețurilor locuințelor poate încetini de la procente de două cifre la procente de o singură cifră în acest an, dar se preconizează că prețurile vor crește, iar condițiile vor continua probabil să favorizeze vânzătorii. Proprietarii de proprietăți și economiștii au prezis că prețurile vor continua să crească într-un ritm mai lent, acesta fiind unul dintre principalele motive pentru care se așteaptă să crească ratele ipotecare. „Ratele ipotecare mai mari scad accesibilitatea pentru oricine ia un credit ipotecar”, ceea ce fac majoritatea cumpărătorilor de case.

 

Tarifele sunt în creștere, deoarece cererea puternică de case, împreună cu o ofertă redusă de proprietăți de vânzare, a crescut prețurile caselor. Prețul obișnuit de vânzare al unei case deținute anterior în 2021 a fost puțin sub 347.000 USD, conform Asociației Naționale a Agenților Imobiliari, o creștere de aproape 17% față de 2020. Cu toate acestea, a face o ofertă de succes pentru o casă începe chiar înainte de a începe casa. cumpărături; asigurați-vă că verificați acești pași din lista dvs. înainte de a intra pe piața imobiliară.

Obțineți pre-aprobat

Înainte de a vă gândi măcar să faceți o ofertă pe piața extrem de competitivă actuală, veți avea nevoie de un document crucial: o scrisoare de preaprobare. Aceasta este o scrisoare de la un creditor care spune cât de mult ipotecare vă calificați și, în consecință, cât puteți oferi pentru o casă. Cu ratele scăzute ale dobânzilor de astăzi, ați putea chiar să vă permiteți mai mult decât credeați inițial. Dar trecerea prin procesul de precalificare este singura modalitate de a ști.

Economisiți pentru un avans

Să decizi când să începi să economisești pentru o casă este o idee simplă; marea decizie este când să nu mai economisiți pentru un avans. Condițiile ipotecare și rata dobânzii sunt parțial determinate de mărimea avansului și este sigur că un avans mare vă va economisi bani pe termen lung.

 

A vorbi cu un specialist în credite ipotecare vă va ajuta să determinați cât ar trebui să economisiți pentru un avans, menținând în același timp stilul de viață dorit. Pe lângă programe precum Planul cumpărătorului de locuințe, strategiile creative de economisire vă pot ajuta să vă apropiați de acel obiectiv de economii în avans fără a vă sacrifica calitatea vieții.

Angajați un agent imobiliar

Un agent imobiliar cu experiență vă poate economisi timp și bani, ajutându-vă să vă găsiți casa de vis și negociind cu vânzătorul în numele dumneavoastră. Contactați mai mulți agenți imobiliari și cereți să vă întâlniți cu aceștia pentru o conversație despre nevoile dvs. înainte de a alege unul. Rețineți că agenții vă pot îndruma către alți profesioniști, cum ar fi inspectori de locuințe, antreprenori, evaluatori și companii de titluri; cu toate acestea, ar trebui să faceți cumpărături și să comparați taxele de la alți profesioniști.