Avantajele unei case construite din containere

Încă din timpuri foarte vechi, containerele pe care le știm noi azi ca sunt containere maritime erau folosite în zonele miniere din Anglia, abia mai apoi când oamenii le-au considerat potrivite ca niște cutii imense de metal pentru transportul mărfurilor, atunci au devenit ceea ce sunt azi, containere maritime. Dacă îți dorești să cumperi un container, prețul este destul de mic, depinde de calitate, dar probabil ca găsești și preturi mai mici de 5000 de dolari. Dacă vrei îl poți cumpăra din tara sau din străinătate.

Porturile din întreaga lume sunt aglomerate de milioane de containere abandonate de proprietarii care au trimis mărfuri peste ocean și nu au mai dorit containerele inapoi deoarece prețul de retur este mai mare decât prețul de cumpărare a unui container nou, astfel multe containere au sfârșit fie aruncate în mare fie stau în porturi așteptând sa fie reciclate. Exista multe posibilități de reciclare a unui container într-un mod frumos și practic. De exemplu poți face scoli, restaurante, birouri și chiar case moderne. Arhitectii din întreaga lume aleg construcțiile din containere pentru ca sunt mult mai ușor de realizat, au un impact pozitiv asupra mediului și arata excepțional.

O casa din containere are mai multe avantaje. Iată care sunt acestea.

Sa faci o casa din containere este destul de ieftin spre deosebire de casele din zidărie. Un container second hand nu costa foarte mult, preturile chiar dacă difera de la un container la altul sunt accesibile pentru fiecare buget. Deci, casa dorești o casă ieftină, casele din containere sunt potrivite pentru tine.

Dacă preferi stilul minimalist chiar și o casa dintr-un singur container poate fi potrivita pentru tine. Un container mare are dimensiunea de 12 x 2,5 m în interior. Dacă știi sa organizezi bine spațiul, poți avea parte de o baie, bucătărie, dormitor și loc de luat masa. Pe internet găsești sute de idei cu case dintr-un singur container organizate pentru una sau doua persoane.

Poți avea o terasa imensa pe tot acoperișul. Ti-ai imaginat vreodată ca poți transforma acoperișul casei în terasă? Probabil nu. Acoperișul casei din container este plat și poate fi ușor transformat în terasă, chiar dacă în interiorul șpațiul este mic, pe terasa de pe acoperiș îți poti invita prietenii și familia pentru a petrece timp prețios împreună.

O casa din containere poate fi o casa obișnuită sau mai mult, o casa exclusivista care sa îți ofere cele mai frumoase amintiri. Containerul are un preț mic, ai nevoie de un loc de casa și de creativitate pentru a putea avea casa la care ai visat mereu.