Sfaturi pentru cum sa depasesti dorul de casa

Sfaturi pentru cum sa depasesti dorul de casa Sfaturi pentru cum sa depasesti dorul de casa

Știm cu toții că nu există un loc ca acasă, nu? A trăi în străinătate este plin de atâtea aventuri incitante și posibilități infinite. Fie că este vorba de școală, cariera ta, dragostea de a stabili o viață nouă sau pur și simplu de a explora lumea, a fi în străinătate într-o nouă cultură și o viață nouă poate fi uneori copleșitor și stresant.

Unul dintre cele mai proaste lucruri posibile despre mutarea într-un loc nou este să fii inundat de timp liber. Rămâneți ocupat, mergeți la o plimbare pentru o aventură și explorați orașul, participați la activități, începeți un curs de limbă și descoperiți cât mai multe lucruri noi din punct de vedere cultural. Configurarea unei rutine de la început vă va menține mintea ocupată, este un mod foarte bun de a vă ajuta să vă adaptați la noul dvs. mediu.

Deseori unul dintre motivele majore pentru care simțim dorul de casă este din cauza faptului că ne aflăm într-un mediu necunoscut. O idee minunată este să vă acordați prioritate activităților și să vă faceți timp pentru a explora noul dvs. oraș sau noua țară. Există atât de multe opțiuni din care puteți alege, mergeți la plimbare, faceți voluntariat cu comunitatea locală sau fiți turist și faceți câteva vizite. Profită din plin de tot timpul tău acolo!

Nu vă neglijați prietenii și familia acasă, pur și simplu pentru că v-ați mutat într-un oraș sau țară nouă. Păstrați un contact bun cu ei, le este dor de tine! Chiar dacă alegeți un apel telefonic, un chat de grup WhatsApp sau o scrisoare în postare, păstrarea legăturii cu prietenii și familia vă ajută să reduceți acest decalaj și să creați sentimentul de a fi mai implicat cu lucrurile de acasă. Uneori, tot ce aveți nevoie este un apel telefonic rapid acasă când vă simțiți ușor dor de casă.

Cel mai bun lucru pe care îl puteți face este să încercați să fiți întotdeauna pozitivi - indiferent unde vă aflați. Fie că sunteți departe de casă doar pentru o perioadă scurtă de timp, fie că intenționați să locuiți acolo ani de zile. Fă un pas înapoi și bucură-te acolo unde ești, sunt atât de multe lucruri de care trebuie să fii recunoscător și scopul tău de a fi acolo unde ești este unul dintre ele.

Cel mai bun mod de a cunoaște un loc străin este de a cunoaște oameni noi! Indiferent dacă sunt locale sau în aceeași barcă ca tine, cu cât vei cunoaște mai mulți oameni, cu atât va fi mai ușor să ai ceva de făcut și să te distragi de la dorul de casă. Da, știm că pășirea într-o cameră plină de oameni pe care nu îi cunoașteți poate fi înfricoșătoare, dar nu știți niciodată ce tipuri de prietenii pot fi găsite în afara zonei dvs. de confort.