Sfaturi pentru a găsi un echilibru la job

  • Sâmbătă, 4 Septembrie 2021
  • Diverse
Sfaturi pentru a găsi un echilibru la job Sfaturi pentru a găsi un echilibru la job

Ca adult și pe deplin responsabil pentru independența dvs. financiară , munca poate fi uneori o încercare care necesită mult timp. Pentru îmbunătățirea perspectivelor profesionale, s-ar putea chiar să vă simțiți răsfățați cu dezvoltarea profesională mai mult ca niciodată.

Da, lucrul cu ore suplimentare vă poate îndeplini sarcinile zilnice și vă poate face să străluciți în ochii șefilor dvs., dar reprezintă amenințări serioase pentru sănătatea mentală și fizică. Pentru a rămâne sănătos, trebuie să puteți crea un echilibru între viața profesională și cea personală

Aflați cum să găsiți acel echilibru perfect și să obțineți un stil de viață mai bun prin aceste sfaturi:

1. Alegeri conștiente

Faceți alegeri bune pentru a vă gestiona corect timpul dintre muncă, familie, prieteni și odihnă. În loc să vă gândiți la trecut, începeți să vă concentrați asupra trăirii momentului.

2. Echilibrul este cheia

Dați prioritate sănătății mintale și asigurați-vă că vă luați puțin timp liber. Dacă sunteți 100% investit în munca dvs., probabil că veți fi epuizat mai devreme decât mai târziu.

3. Spune Nu Multitasking-ului

Multitasking pare că face treaba, dar în realitate, îți ia atenția dintr-o sarcină și o distribuie printre alte sarcini, ceea ce scade calitatea muncii tale.

4. Cunoaște-te

Să știți când sunteți supraîncărcat cu munca și nu mai puteți prelua din asta. Principalul lucru de știut că există anumite limite chiar și pentru a lucra. Îngrămădirea mai mult decât poți face nu te va ajuta deloc.

5. Compasiunea de sine

Ființele umane sunt conectate pentru a face greșeli. Nimeni nu este perfect. Mai degrabă decât să te învingi peste un neajuns, trebuie să înveți din el și să obții motivație pentru a face mai bine.

6. Terapia naturii

Nimic nu calmează mintea și corpul ca o plimbare bună afară. După o lungă perioadă de lucru la birou, asigurați-vă că faceți o pauză pentru a prinde aer proaspăt. Acest lucru va face o lume bună atât pentru sănătatea ta mentală cât și pentru cea fizică.

7. Slăbiți-vă

În fiecare zi, trebuie să scoți timp, mai ales pentru tine. Doar câteva minute de mișcare, un pui de somn și chiar citire vă pot crește nivelul de energie.

8. Prieteni, familie și distracție

Asigurați-vă că aveți timp liber pentru persoanele care vă iubesc și vă îngrijesc. După ce ați lucrat o vreme, ajungeți din urmă cu un prieten sau mergeți la plimbare cu un membru al familiei. Uneori, micile momente de conversație cu cei dragi sunt suficiente pentru a ușura încărcătura mentală.

9. Găsiți cauza principală

Dacă ești dependent de muncă, este timpul să abordezi principalul motiv din spatele dependenței tale. Acest lucru va necesita auto-reflecție și ceva timp pentru a vă concentra asupra a ceea ce se poate face în acest sens.

10. Nu-ți fie frică să intinzi ajutor

Dacă dependența de muncă nu pare să se îmbunătățească, contactați-vă pentru ajutor. Puteți fie să vă încredințați unui prieten, fie să vă alăturați unui grup de asistență online sau chiar să mergeți la consiliere profesională.

La sfârșitul zilei, viața este prea scurtă pentru a o petrece lucrând la birou. Trebuie să înveți să faci un pas înapoi și să-ți iei un timp liber pe care îl meriți pe bună dreptate. La urma urmei, lucrarea nu merge nicăieri. Dar, stresul poate avea o influență asupra sănătății fizice și mentale, așa că fii bun cu tine însuți.