Sfaturi pentru a găsi un echilibru între cheltuieli și economii

  • Sâmbătă, 30 Iulie 2022
  • Diverse

Cu siguranță nu este ușor să găsești calea de mijloc perfectă între economisirea și investiția suficientă pentru a-ți asigura acele obiective viitoare, permițându-ți în același timp să cheltuiești suficient pentru a experimenta cu adevărat toți anii de acum și atunci.

 

Majoritatea oamenilor tind să cadă la un capăt al spectrului sau altul. Fie sunteți mai înclinat să economisiți o mulțime de bani cu riscul de a pierde viața de astăzi, fie sunteți puțin prea deștept în ceea ce privește viitorul și nu economisiți suficient pentru sosirea inevitabilă a unei perioade din viața dvs. nu mai poți (sau nu vrei) să lucrezi pentru a câștiga un salariu.Cercetările arată că 78% dintre studenți își fac griji să-și facă rostul. În ciuda acestui fapt, unul din cinci nu și-a bugetat niciodată. După ce costurile esențiale au fost plătite, este important să elaborezi un plan pentru a utiliza orice bani de rezervă. În loc să cheltuiți impuls, vă veți mulțumi mai târziu pentru că ați învățat să echilibrați economisirea pentru viitor cu cumpărarea ocazională.

Plătește-te pe tine mai întâi 

Cu excepția cazului în care navigați pe fondul câștigurilor extraordinare, ați dori să aveți economii la care să vă puteți întoarce atunci când lucrurile nu merg așa. Aceasta înseamnă să ai un fond pentru zilele ploioase de cel puțin 3 până la 6 ori venitul tău lunar și un fond de pensii în creștere constantă. Warren Buffet obișnuia să spună că un om înțelept salvează ceea ce a mai rămas5 după ce a cheltuit, în loc să cheltuiască ceea ce a rămas după ce a economisit. Aceasta este o regulă bună de respectat și ajută la construirea unui corpus pentru situații de urgență și pensionare. 

Cel mai bun mod de a respecta această regulă este să întocmești și să te ții de un buget. Odată ce vă plătiți, va trebui să vă dedicați o parte din venit cheltuielilor casnice și altor obligații financiare. Aveți o oarecare libertate cu restul, pe care o puteți folosi pentru a face stropi; urmând această metodă, vă îndreptați deja spre un echilibru între cheltuieli și economii. 

Înțelegeți scorul dvs. de credit

Scorul dvs. de credit este mai mult decât un număr; este o componentă importantă a finanțelor tale. Începeți prin a vă revizui raportul de credit pentru a vă înțelege scorul și apoi căutați modalități de a face îmbunătățiri.

Creați un buget

Creați un plan de buget continuu pe șase luni pentru plata dvs. și respectați-l. Începeți prin a vă asigura că bugetați 15% din salariul dvs. pentru economii până când aveți un fond bun de urgență pentru trei luni. Apoi, continuă să bugetezi 15%, dar începe să-l investești într-un cont 401(k) sau Roth IRA. Această abordare vă va face să profitați de dobânda compusă și vă va menține pe drumul cel bun pentru o pensionare fructuoasă.

Faceți ajustări

Asigurați-vă că veți revedea în timp pe măsură ce obiectivele și circumstanțele dvs. se schimbă. Asigurați-vă că vă verificați în mod frecvent bugetul pentru a vă menține responsabil. De asemenea, căutați modalități de a cheltui mai puțin pentru a economisi mai mult și pentru a atinge acele obiective și mai repede.