Sfaturi pentru a fi insarcina

insarcinata insarcinata

Daca va doriti sa ramaneti insarcinata trebuie sa aveti rabdare si sa va pregatiti din timp. Exista o multime de lucruri pe care tu si partenerul tau poti incerca sa ramai insarcinata mai repede - iar unele dintre ele sunt surprinzator de simple.

O lista completa cat si primele simptome le veti gasi pe calculator sarcina. Amintiti-va doar, nici o strategie unica nu poate garanta succesul, dar aceste sfaturi pot parcurge un drum lung spre introducerea unui cozonac in cuptorul dvs.

Spune adio controlului nasterii mai devreme decat mai tarziu

Daca folosesti pastila sau o alta forma de contraceptive hormonale, cu cat te opresti mai devreme, cu atat mai rapid ciclul tau poate reveni la calea sa naturala. Contraceptivele hormonale contin de obicei un combo de estrogen si progesteron, care va impiedica sa ramaneti insarcinata prin suprimarea ovulatiei sau prin prevenirea implantarii.

Acesta este motivul pentru care hormonii dumneavoastra pot trece din nou la viteze si pentru ca perioada dvs. sa vina regulat. Discutati cu medicul dumneavoastra despre cel mai bun moment pentru a va abate de controlul nasterii: in general, trei luni este perioada preferata pentru femeile care folosesc pilula sau plasturele, dar poate dura pana la noua luni (sau mai mult) pentru ca sistemul dvs. reproductiv sa revina.

Faceti o vizita doctorului

Este o idee buna sa rezervati o intalnire cu medicul pentru a obtine un ajutor in lista de lucruri facute pentru copii, cum ar fi medicamentele care nu sunt prietenoase pentru copii si asigurati-va corpul (si partenerul dvs.) este in cea mai buna forma de creare a bebelusului.

Un examen din cap pana in picioare poate detecta afectiuni cronice care ar putea interfera cu conceptia, cum ar fi tulburarile tiroidiene sau chisturile ovariene, si poate identifica orice probleme de fertilitate. Odata ce ai inteles ca toate sistemele sunt functionale, poti sa te apuci de afaceri - sa ramai insarcinata.

Lucrati cu intelepciune

Studiul dupa studiu arata care ar fi forma care va face mai fertil. Nu numai ca exercitiile fizice va ajuta sa va varsati de kilograme nedorite (excesul de greutate poate fi un buster al fertilitatii), dar reduce si tensiunea arteriala, reduce nivelul de cortizol al hormonului de stres si creste fluxul sanguin catre organele reproducatoare, toate necesare conceptiei.

Dar nu exagera. Alte cercetari arata ca antrenamentele super viguroase iti pot dera planurile de sarcina, mai ales daca greutatea ta este deja acolo unde ar trebui sa fie, chiar daca poate ajuta femeile supraponderale sau obeze sa ramana insarcinate mai repede.

De ce discrepanta? Aerobii cu ritm rapid, cum ar fi alergarea sau mersul pe bicicleta, pot incurca ciclurile menstruale - si chiar pot opri temporar ovulatia - dar pot, de asemenea, sa inverseze efectele nocive ale excesului de greutate. Pentru a gasi un echilibru intre efortul prea greu si nu suficient de greu, discutati cu medicul dumneavoastra. intre timp, puteti incerca intotdeauna exercitii cu impact scazut, cum ar fi mersul pe jos.