Sfaturi pentru a fi un tata bun

Ai devenit tată? Felicitări! Dar să știi că a fi tată este o nouă responsabilitate care poate fi uneori stresantă.

Deci, vei avea puterea să o faci?

În primul rând, să ne amintim un lucru important: indiferent de vârsta copiilor tăi sau de numărul lor, un tată nu se poate sătura niciodată.

Prin urmare, pentru a fi un tată bun, trebuie să fii prezent, disciplinat și să conduci prin exemplu. Toate acestea, intelegand nevoile copilului tau fara a-l rasfata.

Iată cum să reușești să-și trăiască rolul de tată cu mândrie, pentru ca într-o zi copilul tău să spună că ești „cel mai bun tată din lume”.

Ce înseamnă să fii un tată bun ?

A fi un tată bun începe cu cunoștințe despre diferitele etape ale dezvoltării copilului. Acest lucru ne va permite să îi satisfacem cel mai bine nevoile în funcție de vârsta lui.

Este, de asemenea, să știi să adaptezi modul în care comunici cu cel mic. Înseamnă, de asemenea, să-i dedici copilului tău momente exclusive și de calitate. Garantând totodată că ești gata să trăiești acest moment de împărtășire pentru a avea o autoritate ușoară asupra copilului tău. Pe termen scurt și lung, încercați să construiți împreună atașamente din ce în ce mai puternice.

Îmbrățișările, biberoanele, mângâierile, masajele, legănarea și confortul vă ajută să vă liniștească și să vă liniștească copilul, în timp ce vă întăresc legătura. Această tandrețe contribuie și la buna sa dezvoltare. De asemenea, profită de ocazie pentru a te juca cu copilul tău. De exemplu, ridicați picioarele bebelușului când stați întins pe spate, făcând mișcări de pedalare.

Pe lângă faptul că vă distrează copilul, „aceste mici jocuri îi permit să devină conștient de corpul său în mișcare”.

Tinerii tatici devin din ce în ce mai implicați în nașterea copilului lor. Este recomandat să urmăriți formarea unei linii cât mai curând posibil.

Este o modalitate bună de a găsi un echilibru sănătos și de durată și de a-ți lua locul ca tată. Pentru aceasta, este indicat, de exemplu, să ai grijă de bebeluș cât mai mult, mai ales dacă mama alăptează. Baia, scutecul și ora de culcare sunt ale tale.

Tinerii și bătrânii deopotrivă au nevoie de asigurare constantă! Cu bunătatea ta și dragostea pe care o ai pentru el, nu uita să-i spui că el este important pentru tine și că ești și vei fi mereu alături de el. 

Vei contribui astfel la a-i face să crească aripi care îi vor permite să zboare fără teamă când va veni momentul.

Copilul tău îți va răspunde foarte des „nu” și va crede mereu că are dreptate. Până acum, partenerul tău a fost singurul care te-a înfruntat. Cu toate acestea, copilul tău i-ar putea lua locul. Dar, încercați să-l liniștiți pe tânărul tată, un copil nu simte că el singur deține adevărul până la 25 de ani.