Sfaturi pentru a ajuta animalele să treacă iarna în siguranță

  • Duminică, 16 Octombrie 2022
  • Animale

Pe măsură ce se apropie iarna, temperatura începe să scadă din ce în ce mai mult. Cu toate acestea, unele animale sunt atât de curioase, încât le place să arunce o privire afară, chiar și pe vreme de iarnă. Prin urmare, este important să luați în considerare o serie de sfaturi atunci când aveți animale de companie acasă.

1. Asigurați-vă că animalul dvs. de companie este vizibil

Pentru că zilele de iarnă devin din ce în ce mai scurte, este important să fii vizibil în orice moment. Și, desigur, acest lucru nu se aplică numai pentru tine. Pentru tine, ca si pentru prietenul tau patruped, este important sa aduci haine reflectorizante sau o lumina mica. În acest fel, te poți aduce cu ușurință pe tine și câinele tău în siguranță.

2. Asigurați adăpost

În plus, asigură-te că animalul tău de companie are întotdeauna posibilitatea de a intra în casa lui. Pentru o pisică, puteți folosi clapeta pentru pisică pentru aceasta, în timp ce puteți face și ceva similar pentru câinele dvs. Dacă nu aveți această opțiune, asigurați-vă măcar că animalul dvs. de companie poate sta undeva uscat, cald și ferit de vânt.

3. Nu vă lăsați animalul de companie în mașină

De asemenea, este indicat să vă duceți animalul de companie în mașină numai atunci când este necesar. De exemplu, dacă părăsiți mașina pentru a merge la cumpărături, animalul dvs. de companie nu va putea rămâne cald în mașină. Acest lucru poate face ca animalul de companie să devină hipotermic și, posibil, chiar să moară.

4. Atenție la gheață

În plus, este foarte important să fii atent când ieși la plimbare cu câinele tău, în cazul în care întâlnești un lac sau o băltoacă înghețată. Câinele tău va fi probabil foarte curios, dar atunci când gheața se sparge, poate avea consecințe grave atât pentru tine, cât și pentru animalul tău. Așa că fiți atenți la asta!

5. Uscați întotdeauna animalul de companie

Dacă alegeți să vă duceți animalul de companie la plimbare iarna, este important să vă uscați întotdeauna animalul de companie când vă întoarceți înăuntru. Acest lucru nu numai că ajută animalul tău de companie să se încălzească mai repede, dar previne și bolile. Dacă rămâne gheață sau apă pe blană sau între picioarele animalului tău de companie, vor dori să o dea jos rapid lingându-l curat. Acest lucru poate determina animalul dvs. de companie să ingereze substanțe dăunătoare sau bacterii, ceea ce duce la plângeri gastrointestinale.