Cum previi obezitatea la animalele de companie

Obezitatea devine de la o zi la alta una dintre cele mai ingrijoratoare afectiuni cu care se poate confrunta un animal. Aceasta schimba stilul obisnuit de viata, ducand adesea la boli cardiovasculare si nu numai, inclusiv la decesul animalului in cazurile cele mai grave. De aceea este recomandata ca greutatea animalului sa fie mereu analizata si tinuta in cote optime in raport cu varsta animalului. Cum puteti face asta si cum sa preveniti obezitatea la animalul de companie, aflati in cele ce urmeaza.

 

Cum previi obezitatea la animalul de companie

 

l  Fa-i un program alimentar cu mancare de calitate

Unele pisici au tendinta de a manca mult mai mult decat se cuvine, fie din pofta, fie din placere sau din lipsa de activitate. E bine sa-i stabilesti animalului tau un program la ore fixe in raport cu indicatiile oferite de medicul veterinar sau de instructiunile de pe ambalajul mancarii.

 

l  Fa-i un program de joaca

Orice organism are nevoie de o doza de miscare pentru a se putea mentine in forma, inclusiv animalutele. Asa ca este indicat zilnic ca ele sa aiba un program de activitate care le vor ajuta sa topeasca grasimile.

 

l  Ofera-le doar hrana specializata

Evita sa-ti hranesti animalele la intamplare cu alimente pentru oameni, caci acestea pot avea un continut proteic mult prea mare, dar totodata pot duce la aparitia unor afectiuni de piele, gastrice sau urinare.