Sfaturi pe care trebuie sa le respecatati atunci cand cautati un job

Sfaturi pe care trebuie sa le respecatati atunci cand cautati un job Sfaturi pe care trebuie sa le respecatati atunci cand cautati un job

Asigurarea unui loc de muncă este cea mai mare prioritate a tuturor. Salariile lunare pe care le primiți de la locul de muncă obișnuit acționează ca o poartă către visele voastre și un nivel de viață bun. Vrei să mergi în croazieră pe o insulă? Ai nevoie de bani. Vrei să te desparti la un club? Ai nevoie de bani.

În unele cazuri, un loc de muncă obișnuit este singura sursă de venit și, în caz contrar, își pierde mijloacele de întreținere, ceea ce ar putea fi un scenariu extrem  de inducător de stres . Nu este neobișnuit ca șomajul să provoace multă anxietate pentru persoana care caută un loc de muncă și pentru toți membrii familiei dependenți de acel întreținător pentru nevoile lor zilnice.

Sfatul nostru simplu pentru dvs. este să vă țineți inima și să depășiți această anxietate, deoarece vă va înnoi judecata și vă va face incapabil să luați decizii bune, care pot include acceptarea unei poziții care vă subestimează abilitățile sau legarea de o firmă fără posibilități de promovare viitoare .

1. RECUNOAȘTE-ȚI ȘOMAJUL 

Atâta timp cât sunteți calificați și abilitățile dvs. sunt solicitate, șirul dvs. de șomaj nu va dura mult. Izbucnirea coronavirusului a condus la șomaj pe scară largă, dar trebuie întotdeauna să așteptăm cu nerăbdare. Odată ce economiile globale își vor reveni și vor apărea din acest nămol, vor fi multe locuri de muncă vacante care vor fi ocupate și veți fi sigur că veți ocupa o singură poziție pentru dvs.

2. NU TE COPLEȘI 

Nu este ușor să vă gândiți la altceva atunci când vă aflați într-o stare de mizerie financiară cu facturile de utilități și plățile de chirie de luna viitoare care vă privesc punga de departe. Cu toate acestea, gândirea constantă la asta nu poate face nimic pentru a accelera timpul.

În schimb, alocați câteva ore specifice pentru căutarea unui loc de muncă și petreceți restul zilei cu familia și prietenii și investind timp în hobby-urile preferate. La urma urmei, odată ce vă atingeți jackpot-ul, timpul liber va fi greu de găsit. Luați în considerare această pauză ca o vacanță înainte de muncă.

Viața ți-a dat o șansă mare de reevaluare, astfel încât să poți face următorul tău salt. Caută îndeaproape setul tău de abilități Căutați diferiți angajatori pe piață. Evaluați îndeaproape pachetele și beneficiile acestora sau chiar priviți către un domeniu diferit care necesită setul dvs. de abilități specifice. Cu siguranță vei fi surprins de arenele care ți se vor deschide. Folosiți timpul liber pentru a vă reproiecta CV-ul și a vă actualiza profilul LinkedIn. În cele din urmă, renunțați la câteva cereri de locuri de muncă pentru organizațiile cu care ați dori să lucrați și nu intrați în panică dacă nu sună înapoi imediat. Este posibil ca companiile să se afle în prezent în hibernare, așteptând să treacă al doilea val al coronavirusului, înainte de a începe noi recrutări.