Cum poti deveni mai productiv intr-un timp scurt? - 9 sfaturi utile

deveni mai productiv deveni mai productiv

Cum poti deveni mai productiv intr-un timp scurt? - 9 sfaturi utile

Ti se pare ca nu ai suficient timp ca sa faci tot ce ti-ai dori? Atunci inseamna ca este momentul sa-ti pui in practica abilitatile de gestionare a timpului. Nimeni nu s-a nascut cu un talent forte in gestionarea timpului, dar important este ca poti sa-ti dezvolti aceasta latura. E simplu.

Iata cum poti sa devii mai productiv si sa adaugi ore suplimentare unei zile obisnuite.

1. Seteaza un cronometru. Estimeaza timpul necesare pentru a rezolva diferite sarcini si seteaza un cronometru pentru fiecare sarcina.

2. Elimina distragerile. Aici intra telefonul, notificarile de email si alte browsere web deschise pe desktop.

3. Asculta muzica ce starneste productivitatea. E important sa eviti distragerea atentiei, dar uneori un pic de muzica pe fundal te poate ajuta sa te concentrezi mai bine. Desigur, nu trebuie sa fie muzica rock, dar Beethoven este o alegere foarte buna.

4. Gaseste un sens pentru tot ceea ce faci. Sa te bucuri de ceea ce face este cea mai buna metoda de a-ti creste productivitatea. Daca esti sigur ce iti place sau nu sa faci, incearca sa-ti descoperi pasiunile.

5. Prioritizeaza sarcinile din timp. Prin listarea sarcinilor in ordinea importantei, te poti asigura ca vei termina la timp toate taskurile importante de peste zi.

6. Uneste loturi similare de taskuri intr-o sarcina mai mare. De exemplu, scrierea pe un blog, apelurile telefonice si emailurile pot fi grupate intr-un singur lot. Vei economisi timp realizand sarcini similare intr-o singura sesiune de lucru.

7. Ocupa-te de cele mai consumatoare si importante taskuri la prima ora a diminetii. Indiferent de activitatea de care te temi cel mai mult sau care te consuma cel mai mult, trebuie sa te ocupi de ea in timpul diminetii. Multe persoane prefera sa-si verifice emailurile dimineata, dar acesta nu este un lucru tocmai productiv. Este doar o iluzie ca ai realizat mai multe lucruri. Efectuarea unor sarcini simple cum ar fi verificarea emailurilor dis de dimineata nu iti poate face decat rau. In schimb, planifica sarcinile dificile la prima ora a diminetii, cand esti plin de energie.

8. Ofera-ti o recompensa dupa ce ai indeplinit anumite sarcini. Pentru a ramane motivat in ceea ce faci, este important sa iti acorzi mici recompense.

9. Evita multitaskingul. Cercatarile au aratat ca multitaskingul nu este de fapt productiv. Daca crezi ca poti sa faci trei lucruri BINE in acelasi timp, mai gandeste-te inca o data. Pentru maximul de productivitate, concentreaza-te asupra unui singur lucru la un moment dat.