Sfaturi ipotecare pe care orice cumparator trebuie sa le stie inainte de a achizitiona

Este nevoie de multă răbdare și muncă pentru a obține o ipotecă cuprinzătoare și adecvată. Poate fi dificil din punct de vedere financiar și, cu siguranță, frustrant în multe cazuri. Totuși, aveți noroc pentru că am compilat o listă cu 5 sfaturi care vă vor ajuta în acest moment important.

Fără scor perfect de credit

S-ar putea să-l numiți „obligatoriu”, dar să aveți un scor de credit perfect nu este de fapt o cerință pentru o ipotecă. Există o mulțime de programe care vor accepta un scor de credit de 580, spre deosebire de cele 620 de puncte despre care ni s-a spus cu toții că avem nevoie de un plan ipotecar bun.

Fără avans?

Un avans poate varia în general între 5% și 20%. Dar trebuie să știți că puteți găsi împrumuturi ipotecare care se situează sub 5% - un astfel de caz sunt programele ipotecare guvernamentale care oferă uneori persoanelor cu un scor de credit bun o rată scăzută de 3,5%. Merită explorat această opțiune.

Obțineți o mulțime de cotații

Ca și cum ai face cumpărături pentru orice lucru care costă puțin mai mult decât media, merită să te uiți la mai multe opțiuni. Același lucru este valabil și pentru creditori. Aruncați o privire în jur și vedeți ce opțiuni și tarife vă pot oferi acești creditori. Ratele ipotecare diferite, costurile de închidere și o grămadă de alți factori vor face diferența.

Alegeți împrumutul ipotecar potrivit

La fel ca orice altceva, împrumuturile ipotecare vin în diferite forme și dimensiuni. Deci, dacă sunteți un veteran, un cuplu proaspăt căsătorit sau un senior, merită să aflați ce opțiuni se potrivesc cel mai bine situației dvs. Nu știi niciodată ce ai putea obține.

Toate documentele corecte

Desigur, acesta ar trebui să meargă fără să fie nevoie să o spună, dar să vină pregătit. Aceasta înseamnă că trebuie să aveți toate documentele în ordine atunci când vă puneți în mișcare procesul ipotecar. Veți fi recunoscător atunci când nu sunteți frustrat și jenat.