Semnele care tradeaza probleme intr-o relatie

Semnele care tradeaza probleme intr-o relatie Semnele care tradeaza probleme intr-o relatie

Aparent, relatiile perfecte nu sunt intotdeauna ceea ce par a fi. Convingerea populara este ca, daca partenerii doresc sa ramana impreuna, este garantat un sfarsit fericit. Dar, din pacate, acest lucru nu este intotdeauna adevarat in viata reala.

Noi credem ca uneori merita sa ne intrebam daca partenerul nostru este persoana potrivita pentru noi. Potrivit psihologilor, exista cateva semne ca ceva nu functioneaza in relatia voastra.

„Extremele se atrag.” Sigur ca ati auzit aceasta expresie de mai multe ori. Dar viata decide deseori diferit. Veti putea sa construiti planuri comune si sa va bucurati impreuna de fericire, daca coincidentele voastre asupra vietii coincid. Desigur, este imposibil sa gasiti pe cineva ale carui prioritati se potrivesc complet cu ale dvs. Dar trebuie sa aveti in mare masura opinii similare cu privire la subiecte precum planificarea gospodariei, distributia rolurilor in familie, educarea copiilor, educatia si valorile morale. Daca parerile voastre difera radical, nu are rost sa va pacaliti singuri.

Este in regula sa ai momente de indoiala intr-o relatie, sa fii egoist din cand in cand si sa devii putin anxios cand te gandesti la posibilitatea de a te casatori cu partenerul tau. Dar, intr-o relatie sanatoasa, timpul va ajuta intotdeauna sa va reduceti indoielile si temerile. Cu cat sunteti mai mult impreuna, cu atat ramane mai putin loc pentru anxietate.

Daca simti indoieli persistente, acest lucru ar putea fi un semnal ca ceva este rau in relatia voastra sau in sinele vostru interior.

O situatie in care unul dintre parteneri pleaca pentru a studia sau a lucra intr-o alta tara este, cel mai adesea, extrem de daunator relatiei. Dupa doar cateva luni de separare, imaginea mentala pe care o aveti alaturi de partenerul dvs. devine daca nu estompata, atunci incetosata. Nici o perioada de timp petrecuta pe chat prin Skype sau Viber, nici toate e-mailurile din lume nu pot inlocui traiul impreuna. Și chiar daca dragostea supravietuieste, relatia este practic sortita esecului.