Alimente pe care le poti gati într-un cuptor cu microunde

Alimente pe care le poti gati într-un cuptor cu microunde Alimente pe care le poti gati într-un cuptor cu microunde

Microundele nu sunt doar bune pentru reîncălzire - pot fi, de asemenea, instrumente convenabile și eficiente pentru gătit.

Mâncărurile centrate pe brânză precum macaroane și brânză pot fi aromate atunci când sunt preparate în cuptorul cu microunde. 

Puteți fierbi rapid legumele sau gătiți zoodles (tăiței de dovlecel) în cuptorul cu micround

 

Mulți dintre noi folosim microunde pentru aproape orice, de la reîncălzirea unei cani de cafea până la prepararea unui recipient înghețat.

 

Iată alimentele pe care ar trebui să le prepari întotdeauna în cuptorul cu microunde, în conformitate cu spusele unor brutarii, bloggerii și bucătarii renumiti.

 

Puteți prepara macaroane de casă și brânză la cuptor in cuptorul cu microunde doar cu câteva ingrediente.

Nicole Pomije, brutarul profesionist din spatele The Cookie Cups din Minnesota, a declarat pentru Insider că macaroanele și brânzeturile „sunt unul dintre cele mai bune mâncăruri pentru preparare în cuptorul cu microunde”.

"Este atât de ușor și are un gust minunat. Îmi place să folosesc câteva brânzeturi, taitei pre-gătite și cremă ca să le adune pe toate. Puteți folosi și legume, cum ar fi ciuperci, broccoli sau jalapeno pentru un pic de căldură, "

 

Un clasic format destul de mult din brânză topită, queso dip este o potrivire naturală pentru gătitul cu microunde.

Potrivit Pomije, acest aperitiv popular este, de asemenea, simplu de făcut în cuptorul cu microunde - tot ce ai nevoie este ceva lapte sau smântână, salsa și brânză. 

"Trucul aici este să folosiți un pic de lapte sau smântână cu brânzeturile dorite, să aruncați niște salsa proaspătă  in cuptorul cu microunde în trepte de 30 de secunde, până a fi neted", a spus ea pentru Insider, adăugând că de multe ori face chipsuri de pita pentru casă . 

 

Puteți fierbe rapid legumele în cuptorul cu microunde.

Potrivit bloggerului  Jim Mumford, de la Jim Cooks Food Good , ar trebui să-ți folosești cuptorul cu microunde dacă vrei să aburiti câteva legume. 

"Într-un vas sigur pentru microunde, combinați legumele cu un inel de apă. Sigilați bine în folie de plastic si puneti la microunde la maxim timp de patru până la cinci minute. Pentru legumele mai subțiri, cum ar fi sparanghelul, înfășurați prosoape de hârtie umedă, apoi plastic," adăugat.

Doar asigurați-vă că utilizați o folie de plastic

 

Taiteii de dovlecel sau "zoodles" sunt candidații ideali pentru gătitul cu microunde.

Fostul redactor-șef Food & Wine, juratul „Top Chef” și  bucătarul Lee Kum Kee,  Nilou Motamed, a declarat că mâncarea ei presupune gătirea unor zoodle în cuptorul cu microunde.

"Puteți gatai la microunde rapid o grămadă mare de zoodle - au nevoie doar de un minut și jumătate în cuptorul cu microunde. Îți recomand să le gătești în același bol în care le vei servi, deci nu există curățarea necesară ", a spus ea pentru Insider.

Pentru a condimenta zoodles -ul ceto-friendly , Motamed a spus că îi place să le arunce în ulei de susan și să le aducă cu semințe de susan și fulgi de chili.