Cum sa te eliberezi de gandurile rele intr-o relatie?

Când partenerul tău întârzie de la serviciu, presupui adesea că te neglijează. Dacă partenerul tău nu își amintește ziua ta specială, crezi că nu mai ești important pentru el. Dacă par distrași la masă, crezi că sunt plictisiți și nu sunt interesați să vorbească cu tine. Gândurile negative ca acestea apar într-o relație când te simți nesigur.

Astfel de gânduri pot deschide calea către ruminare și vă pot distorsiona percepția despre partenerul dvs. Pe măsură ce aceste gânduri se acumulează, percepțiile devin încețoșate și încetezi să împărtășești și să te deschizi cu partenerul tău. Dragostea care a fost cândva prezentă în relația ta începe să se estompeze.

Alicia M. este o terapeută care sugerează că gândirea excesivă distruge dragostea într-o relație. După experiența ei dificilă de a suferi din cauza rumierii și a divorțului, ea crede că trebuie create povești de dragoste; ele nu se întâmplă pur și simplu. Cartea ei „Stop Overthinking Your Relationship” oferă toate strategiile pe care cuplurile le pot folosi pentru a stârni dragostea, satisfacția și încrederea înapoi în relația lor.

Învinovățirea partenerului revocă evenimentele trecute și face imposibilă vindecarea noii răni. S-ar putea să fii sigur că ești tratat incorect și neînțeles, dar s-ar putea să lași. Este posibil să nu vă gândiți prea mult la asta imediat și să lăsați problema să se răcească.

Controlează-ți gândurile pentru a nu orbita în jurul rezultatelor proaste. În schimb, cel mai bine este să stai cu partenerul, terapeutul sau părintele tău și să faci o întâlnire de urgență legată de așteptările tale viitoare. Partenerul tău ar trebui să știe la ce te aștepți de la el, astfel încât tensiunea, inflexibilitatea și neîncrederea să dispară din relație.

Compătimirea de sine se învârte în jurul gândurilor negative, îmbrățișând rolul unei victime. A juca victima poate inspira partenerul tău să te salveze de acest sentiment. Evitați autocompătimirea, deoarece partenerul dvs. se poate simți controlat și își poate pierde cumpătul cu comportamentul dvs.

Când îți faci griji, intri în modul de panică și începi să te gândești la cele mai rele scenarii. Oamenii își fac prea multe griji pentru a se pregăti pentru nevăzut. În schimb, ajung să se gândească la fiecare cel mai rău scenariu posibil

Când începi să te îndoiești de prezentul tău, totul începe să pară neclar. S-ar putea să păreați că faceți o judecată greșită în ceea ce privește alegerea unui partener și un viitor cu ei poate părea imposibil. Lucrul amuzant este că totul e în capul tău; nu există nicio dovadă a acestor îndoieli. Auto-judecata dureroasă duce la cicluri cronice de îndoială.

Gândurile tale pot părea reale, dar ruminarea ta poate acționa ca o apărare, înrăutățind starea ta. Dar sub ruminare, există dragoste și grijă. Când te gândești prea mult la partenerul tău, tânjești după compania lui. Ai tendința să te gândești prea mult pentru a te proteja de emoțiile incomode. Pentru a contracara ruminația, opriți-vă să vă gândiți la momentele proaste.

Dirijați-vă atenția relaxându-vă și întrebându-vă în minte dacă ceea ce gândiți este un fapt sau doar o părere. Ar putea fi și o presupunere! Eliberarea din ciclul rumierii este o procedură lungă care necesită răbdare, dar merită să încerci să-ți asiguri viitorul relației.