Semne de avertizare ale prediabetului

Un diagnostic de prediabet poate fi alarmant. Această afecțiune este marcată de un nivel anormal de ridicat al zahărului din sânge (glucoza), cel mai adesea din cauza rezistenței la insulină. Aceasta este o afecțiune în care organismul nu folosește insulina în mod corespunzător. Încă nu este suficient de mare pentru a fi considerat diabet de tip 2.

Dar, fără modificări ale stilului de viață, adulții și copiii cu prediabet prezintă un risc ridicat de a dezvolta diabet de tip 2. Dacă aveți prediabet, este posibil să înceapă deja leziunile pe termen lung ale diabetului, în special ale inimii, vaselor de sânge și rinichilor. Sunt vești bune, totuși. Evoluția de la pre-diabet la diabet de tip 2 nu este inevitabilă.

Prediabetul nu are de obicei semne sau simptome. Un posibil semn al prediabetului este pielea întunecată pe anumite părți ale corpului. Zonele afectate pot include gâtul, axilele și zona inghinală.

Semnele și simptomele clasice care sugerează că ați trecut de la prediabet la diabet de tip 2 includ:

  • Sete crescută
  • Urinare frecventa
  • Foame crescută
  • Oboseală
  • Vedere încețoșată
  • Amorțeală sau furnicături în picioare sau mâini
  • Infecții frecvente
  • răni cu vindecare lentă
  • Pierdere în greutate neintenționată

Semne de avertizare ale prediabetului

Prediabetul rămâne adesea nediagnosticat, marea majoritate neavând deloc simptome. Cu toate acestea, anumite simptome pot indica faptul că o persoană este prediabetică. Multe dintre aceste simptome ar putea indica alte afecțiuni, dar ar putea merita să verificați afecțiunea ca măsură de prevenire a apariției diabetului de tip 2.

Din păcate, prea mulți profesioniști medicali nu știu suficient despre prediabet și despre cum să-l diagnosticheze corect și nu ajută că vizita tipică la medic este deja prea scurtă. Pentru prediabet, este important să cunoașteți factorii de risc și simptomele și să fiți testat dacă aveți risc! Cu toate acestea, următoarele simptome sunt adesea observate la pacienți: 

Urinare frecventa

Când nivelul zahărului din sânge este ridicat, rinichii încearcă să elimine excesul de zahăr prin filtrarea acestuia din sânge. Acest lucru poate duce la nevoia unei persoane de a urina mai des, în special noaptea.

Sete crescută

Urinarea frecventă care este necesară pentru a elimina excesul de zahăr din sânge poate duce la pierderea de apă suplimentară în organism. În timp, acest lucru poate provoca deshidratare și poate face o persoană să se simtă mai însetată decât de obicei.

Foame crescută

Foamea excesivă este un semn de avertizare clasic al prediabetului este nevoia compulsivă de a mânca, astfel încât celulele să primească combustibilul de care organismul are nevoie. Din păcate, dacă zahărul nu poate părăsi fluxul sanguin, mâncarea excesivă va face ca glicemia să crească și mai mult, provocând probleme suplimentare și progresând spre diabetul de tip 2.

Furnituri, amorțeală sau durere în mâini sau picioare

Nivelurile ridicate ale zahărului din sânge pot afecta circulația sângelui și pot afecta nervii organismului. La persoanele cu diabet zaharat de tip 2, acest lucru poate duce la durere sau o senzație de furnicături sau amorțeală în mâini și picioare.

Această afecțiune este cunoscută sub numele de neuropatie și se poate agrava în timp și poate duce la complicații mai grave dacă o persoană nu primește tratament pentru diabetul său.