Semne și simptome ale menopauzei

Semne și simptome ale menopauzei Semne și simptome ale menopauzei

Menopauza este timpul care marchează sfârșitul ciclurilor menstruale. Este diagnosticat după ce ați trecut 12 luni fără o perioadă menstruală. Menopauza se poate întâmpla între anii 40 sau 50, dar vârsta medie este de 51 de ani în Statele Unite. Menopauza este un proces biologic natural. Dar este posibil să aveți unele simptome care vă pot perturba stilul de viață zilnic.

O femeie se naște cu toate ouăle sale, care sunt depozitate în ovarele ei. De asemenea, ovarele produc hormonii estrogen și progesteron, care îi controlează menstruația și eliberarea ouălor. Menopauza se întâmplă atunci când ovarele nu mai eliberează un ou în fiecare lună și menstruația se oprește. Simptomele pot apărea cu ani înainte de perioada finală a unei femei. Unele femei pot prezenta simptome timp de luni sau ani după aceea. Citiți mai multe despre simptome în acest articol.

Sângerări vaginale neregulate

În timpul menopauzei, este posibil ca nivelurile hormonale să nu urmeze acest model obișnuit. Ca urmare, este posibil să aveți sângerări sau pete neregulate. În câteva luni, menstruația dvs. poate fi mai lungă și mai grea. Alte luni, poate fi mai scurt și mai ușor. Dacă aveți sângerări vaginale neregulate, este important să solicitați sfatul medicului dumneavoastră pentru a exclude alte afecțiuni, cum ar fi cancerul endometrial.

Transpirații nocturne

Transpirațiile nocturne asociate cu bufeurile sunt sentimente bruște de căldură intensă a corpului care pot apărea în timpul zilei sau al nopții. Ele pot trezi deseori femeile din somn. Sunt reacțiile corpului dvs. la modificările hormonale asociate menopauzei. Transpirațiile nocturne diferă de experiența ocazională de a te trezi transpirat din cauza somnului sub pături grele sau într-o cameră prea caldă și transpiri suficient încât hainele sau cearșafurile să fie udate.

Bufeuri

Bufeurile sunt adesea descrise ca o senzație bruscă de căldură în piept, față și cap, urmată de înroșire, transpirație și, uneori, frisoane. Majoritatea femeilor vor experimenta bufeuri când trec prin menopauză. Sunt adesea descrise ca o senzație bruscă de căldură care pare să vină de nicăieri și să se răspândească în tot corpul. Bufeurile pot începe cu câteva luni sau ani înainte de începerea menopauzei și, de obicei, pot continua câțiva ani după ultima perioadă. Mai mult de două treimi dintre femeile din America de Nord care se îndreaptă spre menopauză au bufeuri.

Simptome urinare

În timpul menopauzei, multe femei pot prezenta probleme urogenitale, cum ar fi incontinența urinară. Nivelurile reduse de estrogen care încep în jurul menopauzei pot determina subțierea mucoasei uretrei, tubul scurt care trece urina din vezică în afara corpului. Mușchii pelvini din jur se pot slăbi odată cu îmbătrânirea, un proces cunoscut sub numele de „relaxare pelviană”. Drept urmare, femeile aflate la vârsta mijlocie și peste au un risc crescut de incontinență urinară sau de scurgeri involuntare de urină. Aceste modificări cresc riscul unei infecții ale tractului urinar și pot determina femeia să simtă nevoia de a urina mai frecvent, disconfort în timpul micției și scurgeri de urină atunci când se strecoară, tuse, strănut, râde sau ridică obiecte grele.

Simptome vaginale

În timpul menopauzei, nivelurile de estrogen, un hormon important la femei, scad în mod natural. Când scade nivelurile de estrogen, pereții vaginali pot deveni subțiri, uscați și inflamați. Acest lucru poate fi inconfortabil. La multe femei, acest lucru duce la simptome de arsură vaginală, iritație, durere în timpul sexului, sângerare sau descărcare. Pentru dispareunie, lubrifianții vaginali pot fi de ajutor.

Simptome cognitive

O ipoteză de lungă durată, dar nedovedită, este că simptomele menopauzei provoacă dificultăți cognitive în timpul tranziției menopauzei. Scăderea estrogenului în timpul menopauzei poate duce la înroșirea feței, modificări ale dispoziției și, în unele studii, modificări cognitive ușoare, cum ar fi pierderea ușoară a memoriei, afectarea fluenței verbale, abilitățile motorii fine și viteza psihomotorie încetinită. Acest declin cognitiv legat de menopauză este foarte ușor.

Simptome emoționale

Unele dintre schimbările emoționale experimentate de femeile care suferă perimenopauză sau menopauză pot include: sentimente de tristețe, anxietate, lipsă de motivație, dificultăți de concentrare, agresivitate, stres și modificări ale dispoziției. Apare din cauza scăderii nivelului de estrogen. La unele femei, menopauza poate fi asociată cu o varietate de emoții, atât pozitive, cât și negative. Emoțiile legate de menopauză pot varia de la modificări ușoare ale dispoziției până la depresie severă. Dacă vreodată simțiți că nu puteți face față sau pur și simplu doriți doar să discutați cu cineva, ar trebui să vă adresați medicului dumneavoastră.

Insomnie

Fluctuațiile hormonale scăzute de estrogen, precum magnitudinea celor care au loc în timpul menopauzei, pot face ravagii în starea dvs. emoțională și fizică și pot perturba somnul suficient încât să poată produce simptome de insomnie. Deoarece menopauza apare pe o perioadă de ani, de obicei, simptomele de insomnie pot merge de la tranzitorii și temporare, la cronice și severe. Dacă este sever, încercați să consultați medicul și practicați o igienă mai bună a somnului.

Creșterea în greutate

Schimbările hormonale ale menopauzei vă pot face să aveți mai multe șanse de a vă îngrășa în jurul abdomenului decât în ​​jurul șoldurilor și coapselor. Creșterea în greutate este de obicei legată de îmbătrânire, precum și de stilul de viață și de factorii genetici. Stilul de viață nesănătos, lipsa exercițiilor fizice, somnul insuficient contribuie, de asemenea, la creșterea în greutate.

Dureri de cap

Femeile se confruntă cu dureri de cap în timpul menopauzei din cauza fluctuațiilor nivelurilor hormonilor, cum ar fi estrogenul și progesteronul. Acest lucru este cauzat de factori precum genetica, dieta și fluctuațiile hormonale. Terapia de substituție hormonală sau petele de estrogen pot ajuta la ameliorare. discutați cu medicul dumneavoastră pentru a discuta despre opțiunile de tratament