Scarlatina la copii,simptome,tratament

simptome scarlatina simptome scarlatina

Scarlatina este una dintre bolile contagioase ale copilariei,mai putin frecventa,chiar daca este cauzata de o bacterie foarte raspandita,streptococul,care este,de asemenea,responsabil de anghina.

Scarlatina se aseamana cu anghina,dar durerile de gat sunt insotite de o eruptie cutanata care dau copilului o culoare stacojie.

Contaminarea (molipsirea)

Perioada de incubatie dureaza de la 1 la 5 zile,apoi apar simptomele.

In timpul celor 3 zile, copilul are dureri de gat,amigdalele lui sunt umflate,are febra, omita si resimte,uneori,dureri abdominale.

Dupo perioada de incubatie,apar puncte mici in regiunea inghinala la subsori,pe pliurile coatelor,care se intind,apoi,pe tot corpul.

Eruptia provoaca mancarimi,dar are o particularitate,si anume,nu apare in regiunea gurii,care ramane palida de jur imprejur. Limba este,uneori,rosie si acoperita de o secretie alba.

Eruptia dispare in 5 zile,dar pielea continua sa se cojeasca timp de 2 saptamani.

Simptome:

· Dureri de gat

· Inflamarea amigdalelor

· Febra care poate atinge 40 de grade Celsius

· Stari de voma

· Dureri abdominale

· Eruptie de mici puncte la nivelul regiunii inghinale, al subsorilor si pe pliurile coatelor. Eruptia se intinde, apoi, pe tot corpul cu exceptia regiunii din jurul gurii.

· Limba alba cu pete rosii ca cirensa.

Consultati un medic imediat, daci credeti ca micutul dumneavoastra are scarlatina.

Medicul ii va prescrie antibiotice sau sulfamide pentru a evita complicatiile.Va va informa despre complicatiile care pot aparea ca urmare a infectiei cu un streptococ,pentru a le putea recunoaste simptomele si a consulto medicul imediat, in caz de nevoie.

Ingrijiri (medicale):

·      Examinati gatul copilului dvs. pentru a vedea daca amigdalele sunt rosii si umflate.