SEMNE CĂ TREBUIE SĂ TE RIDICI ȘI SĂ TE MIȘTI

Ce te atrage cel mai mult – o bandă de alergare  sau o canapea confortabilă, cu o pătură caldă și o pernă moale? Dacă optezi pentru canapea, ești unul din patru adulți americani care stau mai mult de opt ore pe zi,

Ei bine, nu te învinovățim. La urma urmei, cine vrea să opteze pentru o alergare transpirată după-amiaza dacă poți doar să iei o cadă cu floricele tale preferate, un pahar de băutură răcită și să te așezi în fața ecranului televizorului! Dar, deși poate părea o alegere atractivă, ar trebui să știți că nu este grozavă pe termen lung. Poate provoca daune mentale și fizice grave sănătății dumneavoastră și, uneori, poate duce chiar la moarte prematură. Deci, dacă nu vrei să-ți grăbești moartea, mai bine te miști !

Dacă simți că te confrunți cu unele dintre problemele enumerate mai jos, este timpul să renunți la canapeaua și să te împrietenești cu pantofii tăi de alergare.

Adesea, chiar și după ce am dormit bine, dimineața ne simțim leneși. Asta pentru că am încetat să facem mișcare conform nevoilor corpului nostru. Un specialist în medicina sportivă spune că exercițiile regulate țin sub control nivelul endorfinelor din organism. Ele stimulează sănătatea cardiovasculară și cresc nivelul de concentrare. Așa că, dacă vrei să fii ascuțit și activ, începe să faci sport în mod regulat.

Daca observi ca pantalonii ti-au devenit mai stramti si obrajii ti-au devenit mai umflati, este un semn clar ca te-ai ingrasat mai mult. Acum nu e nimic rău în a crește în greutate până când nu depășește nivelul tău de IMC. Dacă greutatea ta este mai mare decât atât, s-ar putea să te confrunți cu probleme de sănătate, cum ar fi dureri articulare, dureri de spate etc. De ce să nu încerci să mănânci lucruri mai sănătoase și să faci ceva timp pentru antrenamentele zilnice?

După o zi obositoare, când ne întindem pe paturi, tot ce ne dorim este să avem un somn confortabil. Dar, uneori, continuăm să ne întoarcem și ajungem să fim frustrați.

Un motiv major din spatele acestui lucru ar putea fi lipsa de activitate fizică. Dr. spune că diferite studii au dovedit că exercițiile fizice ajută la adormirea mai rapidă. Ea subliniază că activitatea fizică stabilizează starea de spirit și decomprimă mintea. Deci data viitoare când vrei să dormi ca o piatră, începe-ți ziua cu un antrenament intens. 

ÎNTÂMPINAREA PROBLEMELOR DE PIELE MAI DES

Cu toții ne dorim să avem o piele sănătoasă și strălucitoare, dar uneori lenea noastră afectează această dorință. Ne continuăm să ne plângem că pielea ne îmbătrânește mai repede sau devine plictisitoare, dar nu ne concentrăm pe motivul principal. Dermatologul spune că cele mai multe probleme ale pielii apar din cauza  activității fizice reduse sau lipsite . Ea sugerează oamenilor să urmeze un stil de viață activ pentru a scăpa de aceste probleme.