Ce trebuie sa stii despre Gonoree - semne ca esti infectat

Gonoreea este o boala cu transmitere sexuala (STD). Este cauzata de bacterii si, de obicei, infecteaza zone calde si umede ale corpului, cum ar fi uretra, ochi, gat, vagin, anus si tractul reproductiv feminine

Atat barbatii, cat si femeile pot contracta gonoreea. Infectia se raspandeste de la o persoana la alta prin intermediul sexului oral, anal sau vaginal, neprotejat. Persoanele care au multi parteneri sexuali sau cei care nu practica sexul protejat, prezinta cel mai mare risc de infectie. Bebelusii pot fi infectati in timpul nasterii daca mamele lor sunt infectate.Unii oameni nu au niciodata simptome. Cei care au, simptomele apar, de obicei, in decurs de doua saptamani dupa expunerea la bacteriile daunatoare.

SIMPTOME:

La barbati, simptomele gonoreei includ o senzatie de arsura sau durere in timpul urinarii, o frecventa crescuta a urinarii, o descarcare de tip puroi din penis, umflaturi sau roseata la deschiderea penisului, umflaturi sau dureri la nivelul testiculelor si dureri in gat persistente .

Unele dintre simptomele la femei includ o secretie apoasa din vagin, durere sau senzatie de arsura in timpul urinarii, necesitatea de a urina mai frecvent, menstruatii mai abundente, dureri in gat, durere in timpul actului sexual, durere ascutita in abdomenul inferior si febra.

Daca infectia nu este tratata in timp util, gonoreea poate provoca infertilitate la femei si barbati. In plus, in cazul in care infectia se raspandeste in fluxul sanguin, atat barbatii, cat si femeile pot prezenta artrita, afectarea valvei cardiace sau inflamatia mucoasei creierului sau a maduvei spinarii.

Este necesara ingrijirea medicala adecvata pentru a trata gonoreea. Adesea, antibioticele sunt prescrise. Dar exista multe remedii pe baza de plante, precum si modificari ale stilului de viata, care pot, de asemenea, ajuta la scaderea acestei infectii.Antibiotice

Pentru tratarea gonoreei, trebuie sa luati orice antibiotice prescrise exact asa cum a recomandat medicul.