Semne ale unui metabolismului lent

Este încă o dată un an nou, care echivalează cu un nou început – mai important, este timpul să luăm noi rezoluții pe care fie să le păstrăm, fie să le rupăm. În timp ce mulți speră să-și schimbe stilul de viață, să obțină locuri de muncă mai bune sau să studieze mai mult, există destul de mulți oameni care rezolvă problema al căror obiectiv cel mai mare pentru 2019 (ca și în ultimii ani) este să revină în formă. Oricât de mult sună ademenitor gândul la un nou început și ne poate oferi un impuls de inspirație, există cei care pur și simplu nu își pot rămâne cu rezoluțiile.

Înțelegerea metabolismului

Sunt multe întrebări de luat în considerare atunci când vine vorba de a rămâne în formă: care este scopul tău? Vrei sa slabesti sau sa faci masa musculara? Ce tip de antrenament preferi? Să presupunem că te-ai gândit cu atenție la aceste lucruri și că faci tot posibilul pentru a obține rezultate. Cu toate acestea, observi că, indiferent cât de controlată este dieta ta, cât de mult faci mișcare și câte pahare de apă bei într-o zi, pur și simplu nu poți să te scuturi de cele câteva kilograme în plus. De ce vi se întâmplă asta? Răspunsul ar putea fi în genetica ta.

 Metabolismul joacă un rol crucial în câte calorii arzi într-o zi. În primul rând, este important să înțelegem ce înseamnă de fapt metabolismul. Acest proces biologic se referă la capacitatea corpului tău de a arde grăsimile, proteinele și carbohidrații pentru a le transforma în energie, pe care o folosești pentru a face lucruri, prin urmare, să te înfometezi nu este calea de urmat. Merită să cunoaștem sensul real al cuvântului, deoarece o neînțelegere poate dăuna foarte mult sănătății. Potrivit expertului dr. Avigdor Arad de la Physiolab Muntele Sinai, majoritatea oamenilor se referă la metabolism ca rată metabolică, dar acestea sunt relativ două lucruri diferite.

Revenind la metabolismul lent, este important să nu fii dur cu tine, deoarece acest lucru ar putea provoca doar un efect negativ asupra sănătății tale. Nu vă împingeți prea tare în încercarea de a pierde în greutate, nu sări peste mese doar pentru a pierde kilogramele și nu faceți niciodată antrenamente extreme  fără a vă consulta fizioterapeutul. În schimb, educați-vă și aflați cum funcționează corpul vostru și acceptați că genetica joacă un rol crucial în modul în care arătați la sfârșitul zilei. Există multe persoane care suferă de un metabolism slab, ceea ce înseamnă că se îngrașă în ciuda faptului că urmează o dietă sănătoasă. Iată câteva dintre cele mai comune semne ale metabolismului lent la care ar trebui să fii atent.