Semne că animalul tău de companie are nevoie de ajutor

  • Duminică, 13 Noiembrie 2022
  • Animale

Pisica ta este doar obosită sau are febră? Câinele tău a băut mai multă apă decât de obicei? Poate fi acesta un semn de ceva periculos? Dacă observați oricare dintre următoarele semne de avertizare, duceți-vă de urgență animalul de companie la veterinar!

Ne iubim animalele de companie. Ei sunt familia noastră. Te trezesc dimineața cerându-ți să-i hrănești sau să-i scoți la plimbare. Le este dor de tine când mergi la serviciu și sunt extrem de fericiți să te vadă întorcându-te acasă. Ne obișnuim foarte mult cu ele și le învățăm rapid comportamentele. Diferența dintre animalele de companie și restul familiei este că animalele nu se pot plânge atunci când sunt bolnave.

Schimbarea culorii gingiei – Atât pisicile, cât și câinii au în mod normal gingiile roz. Schimbarea culorii poate indica febră mare, infecție, lipsă de oxigen, pierdere de sânge și chiar probleme hepatice.

Privind un perete – Dacă insectele nu sunt cazul, chemați animalul după numele său. Dacă nu se uită la tine și nu răspunde în vreun fel, poate fi un semn alarmant. Motivele variază de la tumori, accident vascular cerebral și leziuni ale capului până la convulsii și sindrom de disfuncție cognitivă.

Probleme de respirație – Dacă observi că animalul tău de companie respiră rapid cu gura deschisă (în special pisici), ar trebui să-l duci imediat la veterinar! Bietul animal de companie poate avea probleme cu inima sau lichid în piept.

Blana este alterată – Când o pisică este bolnavă, nu are puterea să se lingă. Deci, blana își poate pierde strălucirea. Dacă pisica sau câinele dumneavoastră vărsă prea multă blană (deci devine vizibilă), poate fi un semn de boli de piele, lipsă de vitamine, alergii.

Pierderea poftei de mâncare – Comportamentul normal al pisicii tale (nu că credem că ar fi bune maniere) este să sară pe masă când gătești și să încerci să furi o bucată de brânză sau altceva. Câinii fac de obicei ochi îndurerați atunci când luați cina, așa că este greu să rezistați să le oferiți o bucată de carne.

Schimbări în obiceiurile de băut – Nu vă faceți griji dacă pisica dumneavoastră nu bea mult dacă mănâncă hrană umedă pentru pisici. Este în regulă ca ei să nu bea deloc apă pentru că se satură din ea din mâncare

Dacă pisica ta mănâncă hrană uscată și bea foarte puțină sau deloc apă, verifică-ți casa sau apartamentul pentru scurgeri de apă.

Câinii nu sunt la fel de inventivi, așa că dacă observi că câinele tău nu bea suficient, mergi și tu direct la veterinar. În mod normal, câinii beau mult, indiferent dacă mănâncă mâncare umedă sau uscată.

Vărsături – Dacă animalul tău de companie are vărsături ocazionale, probabil că nu este nimic grav. Câinii mănâncă adesea gunoi când se plimbă (deci ai grijă la asta!), pisicile își mănâncă părul atunci când curăță și vărsă din când în când bile de păr.

Diaree – Orice modificare a frecvenței sau consistenței scaunului este alarmantă. Da, e groaznic, dar haide! Până la urmă, acesta este animalul tău de companie!