Cum iti educi animalul sa nu se urce pe masa

 

Fie ca-ti plac animalele nespus de mult, fie ca nu rezonezi pe deplin cu ele, multe animale au tendinta de a se urca pe masa, lucru ce nu e intocmai placut pentru proprietari.

La fel ca si oamenii, animalele au o serie de procese naturale, iar multe dintre acestea au si prostul obicei de a urca pe masa.

Acest lucru poate fi deseori nociv, astfel ca unii proprietari aplica o serie de pedepse usturatoare care de multe ori nu doar ca nu functioneaza, ci pot leza animalul.

Asadar, daca-ti doresti sa-ti dezveti animalul de aceasta practica negativa sau daca iti doresti sa estompezi efectele negative, iata ce poti face.

 

1. Ofera-i atentie

Multe animale se urca pe masa atunci cand au dorinta de a cauta ceva, in special mancare, fie atunci cand vor sa atraga atentia proprietarilor intr-un mod prin care stiu sigur ca vor reusi. Trebuie totodata sa intelegi ca atunci cand ai achizitionat si/sau adoptat un animal, ti-ai asumat o raspundere, inclusiv raspunderea de a-l educa ca pe un copil mic. Daca-l vei bate, nu vei face decat sa faci animaul sa-I fie frica, sa-si doreasca sa evadeze, va deveni posibil agresiv si in cel mai rau caz il poti leza astfel incat ulterior, va avea nevoie de interventii medicale.

Cel mai bun lucru pe care poti sa-l faci e sa-I acorzi atentia cuvenita pentru a evita sa se ajunga acolo.

 

2. Cearta-l

Daca-ti vei certa animalul si ulterior nu-I vei oferi atentie o perioada de timp (nu-l vei mangaia, nu-I vei vorbi etc.) acesta ar putea intelege ca a facut ceva gresit. E posibil sa fie nevoie de ceva practica pentru ca el sa perceap aceste lucruri.

 

2. Ofera-I mancare speciala

Nu-ti invata niciodata animalele cu hrana de oameni. Nu doar ca nu e sanatos pentru ele, chiar daca timpul si traditia, respectiv educatia altora spune contrariul.

Invatandu-ti animalul cu mancare de oameni acesta va fi tot mai atras sa urce pe masa, acolo unde iti tii o serie de alimente si, de ce nu, chiar sa intre in acestea.