Cum să faceți față pierderii unui animal de companie?

  • Duminică, 13 Noiembrie 2022
  • Animale

Un animal de companie este ca un membru al familiei și pierderea lui poate face proprietarul să se simtă devastat, trist și deprimat. Cercetările au arătat că îndurerarea morții unui animal de companie iubit poate fi la fel de dureroasă ca și pierderea unei rude. Dacă ți-ai pierdut animalul de companie recent, există câțiva pași care te pot ajuta să faci față pierderii.

Simțiți-vă durerea

După pierderea animalului de companie iubit, cel mai bine este să vă lăsați să experimentați sentimentul de tristețe, tulburare și durere. Mulți oameni încearcă să se mențină ocupați sau să caute modalități de a-i înveseli, dar uneori nu face decât să prelungească procesul de durere. Prin urmare, cel mai bine este să experimentați durerea, deoarece ajută foarte mult în procesul de durere.

Asigurați-vă că abordați orice sentiment de vinovăție

Mulți proprietari de animale de companie își doresc ca animalele lor iubite să treacă în liniște în somn, dar nu se întâmplă întotdeauna. Prin urmare, este important să fiți pregătiți să faceți față posibilității de eutanasie. Acest lucru se datorează faptului că animalul dvs. de companie ar putea suferi foarte mult din cauza durerii și aceasta este o modalitate recomandată de a oferi alinare. Nu ar trebui să aveți niciun sentiment de vinovăție pentru asta, deoarece tocmai v-ați scutit animalul de companie de toată durerea pe care a trebuit să o îndure în timpul etapelor procesului de moarte.

Vorbește despre asta

Una dintre cele mai bune modalități de a face față pierderii unui animal de companie este să găsești niște oameni și să vorbești despre animalul tău de companie. Este recomandat să găsești pe cineva care să îți permită să vorbești îndelung, fără să te întrerupă prea mult. Există grupuri de asistență și linii telefonice telefonice dedicate pentru a ajuta oamenii să facă față pierderii lor.

Este cu adevărat regretabil că majoritatea dintre noi ne amintim doar de vremurile rele. De ce să nu-ți amintești vremurile bune? Încearcă să reflectezi la momentele bune petrecute cu animalul tău de companie și gândește-te la amintirile uimitoare pe care animalul tău le-a creat pentru tine. Când începeți să vă gândiți la amintirile bune, vă poate ajuta să vă transformați durerea în recunoștință.

Mulți oameni consideră că este cu adevărat util atunci când sunt în preajma prietenilor și familiei lor în procesul de doliu. Poate fi reconfortant să ai în jurul tău oameni care împărtășesc durerea pierderii tale. O ceremonie poate fi o modalitate excelentă de a-ți lua rămas bun de la animalul tău iubit, în timp ce îi sărbătorești viața.