Greseli e evitat atunci cand inbaiezi un animal

  • Duminică, 11 Decembrie 2022
  • Animale

Pentru majoritatea oamenilor, a face o baie sau un duș este o experiență foarte relaxantă. Dar pentru animalele de companie, scăldatul este exact opusul. Între izolare, spălare, spumă și apă, orice pisică sau câine ar alerga în direcția opusă căzii. Din păcate, îmbăierea este o rutină de îngrijire pe care nu o putem ignora. Dar, pentru a face experiența mai bună pentru animalele de companie, evitați aceste greșeli la baie:

Când faci baie unui animal de companie, apa nu trebuie să fie prea fierbinte sau prea rece. Urmărește o baie călduță pentru a nu crea o experiență negativă pentru pisica sau câinele tău. Pentru a verifica dacă apa are temperatura potrivită, încercați-o pe antebraț în același mod în care ați proceda dacă ați testa apa pentru copilul dumneavoastră.

Deși este mai ușor să scălzi animalele de companie folosind o duză de robinet sau un cap de duș de mână, combinația dintre presiunea apei și zgomotul apei care iese poate sfârși prin a-ți speria sau deranja animalul de companie. Pentru a evita acest lucru, plasați mâna între animalul de companie și duză, astfel încât apa să vă lovească prima mâna și să stropească confortabil corpul animalului dvs. de companie.

Amintiți-vă că echilibrul pH-ului pielii unui animal de companie este mult diferit de noi, oamenii. Aceasta înseamnă că produsele noastre de șampon nu sunt potrivite pentru ei. Dacă nu ești sigur ce tip de șampon să folosești pentru pisica sau câinele tău, cea mai bună persoană pe care să o întrebi este medicul veterinar.

Majoritatea proprietarilor de animale de companie aplică săpunul pe animalul lor de companie, apoi îl lasă să se „înmuie” pentru câteva minute. Cu toate acestea, acest lucru nu elimină tot uleiul și murdăria de pe blana animalului dvs. de companie. Este mai bine să agitați săpunul prin frecare pentru a prinde murdăria, apoi clătiți-l.

Este important să periați blana animalului de companie în mod regulat, ca parte a rutinei de îngrijire. Dar pentru unele pisici sau câini, periajul poate fi o experiență incomodă și dureroasă. Acest lucru este valabil mai ales dacă aveți o tehnică proastă de periaj. Un pieptene cu dinți lungi sau o perie slicker funcționează cel mai bine pentru majoritatea tipurilor de animale de companie. Puteți folosi chiar și greble pentru subpar sau unelte pentru a îndepărta blana animalului dvs. de companie strălucitoare, sănătoasă și fără încurcături.

Înainte de a vă scălda animalul de companie, asigurați-vă că aveți prosoape pregătite atât pentru animalul dvs. de companie, cât și pentru podea. Scăldatul animalelor de companie poate deveni foarte dezordonat și este întotdeauna util să aveți prosoape la îndemână. După scăldat, ar trebui să prosop rapid animalul de companie, în timp ce încercați să-i uscați blana cât mai bine. Faceți acest lucru în loc să utilizați un uscător de aer care ar putea duce la arderea pielii sau a blanii animalului dvs. de companie

Atât pisicile, cât și câinii se pot auto-îngriji în mod natural. Aceasta înseamnă că nu trebuie să le faci baie prea des. Aproximativ o dată pe lună este suficientă. Îi scăldați prea des animalul de companie poate elimina toate uleiurile naturale din blană și poate provoca iritații pe piele.