Care sunt avantajele unui animal adoptat

Fie ca te lasi purtat de val si de trend-uri, fie ca te-ai gandit ca ti-ar trebui un companion sau ca I-ar prinde de minune copilului tau, un animal ramane o mare responsabilitate. Nu ar trebui sa adopti un animal exclusiv datorita la cererea copiilor pentru ca, fie ei se vor plictisi de acesta, fie nu-I vor acorda atentia cuvenita. In fond, adultilor li se vor cuveni costurile asociate, grija si toate aspectele care tin de sanatatea animalului.

Totodata ar trebui sa stii ca nu doar animalele de rasa iti pot bucura sufletul, ci orice alt animal existent, care poate deveni cea mai senzationala aparitie si cel mai frumos animal din universul tau, daca-I acorzi grija potrivita.

Astfel, adoptia unui animal vine automat nu doar cu multa responsabilitate, ci si cu o serie de avantaje. 

1. Economii

In primul rand si poate unul dintre cele mai importante aspecte, e faptul ca prin adoptie vei preveni o serie de costuri pe care multe persoane le solicita, in special la vanzarea unui animal de rasa.

Astfel, poti avea propriul animal frumos si bine ingrijit, adoptandu-l de la adapost sau luandu-l de pe strada, de la rude, prieteni etc.

 

2. Mai putin costisitor

Grija fata de un animal va impune, bineinteles, o serie de costuri. Un animal adoptat, in special unui care nu este de rasa, va impune mai putine costuri de intretinere si grija, ceea ce poate fi esential, mai ales daca bugetul tau nu e unul foarte ridicat.

 

3. Faci un bine

Mai presus de toate, adoptand un animal faci un bine comunitatii, eviti sa se ia o viata sau sa aiba un destin tragic pe strazi. In plus, ar trebui sa fie in calitatea noastra de oameni cu constiinta ca e bine sa faci un lucru bun, neconditionat de un castig, din cand in cand.

Vei invata cum sa devii o persoana mai responsabila si totodata, animalutul te poate ajuta sa te bucuri mai mult de tot ceea ce inseamna viata, lucruri marunte, ce inseamna sa imparti spatiul, lucrurile si grijile cu o alta persoana.