Care sunt dezavantajele unor animale de rasa

 

Toata lumea adora animalele de rasa. Sau cel putin un procent semnificativ din populatie, care este tot mai desc in cautarea unui astfel de animal, pe care sa-l achizitioneze sau sa-l adopte.

Pe cat sunt de elegante, de rafinate, de gingase si de perfecte, toata aceasta perfectiune aparent ireala si ideala pe care ele o au, vine si cu o serie de dezavantaje.

Este foarte important sa pui pe primul loc aceste dezavantaje care vor avea efecte pe termen lung si care-ti vor influenta relatia cu animalul de companie.

Asadar, daca ti-ai propus sa achizitionezi sau sa adopti un animal de rasa, iata cu ce dezavantaje te vei confrunta.

 

1. Hrana scumpa

Animalele de rasa nu au voie sa consume orice fel de hrana. Suntem ferm convinsi ca vei contrazice acest aspect. Cu siguranta ai mai vazut persoane care isi hranesc animalele de rasa cu tot felul de alimente, poate chiar umane si/sau cu mancare specializata ieftina. Trebuie sa stii ca efectele acestor tipuri de alimentatie nu se vor vedea pe loc. Animalele de rasa sunt predispuse la foarte multe boli, astfel incat necesita o hrana speciala, creeata in mod adecvat pentru sensibilitatile animalului de companie. Alegand hrana ieftina si neadecvata, risti sa-ti pierzi animalul de companie intr-un termen foarte scurt sau acesta se poate confrunta cu diferite boli.

 

2. Controale medicale la zi

Intocmai datorita faptului ca sunt predispuse la tot felul de afectiuni, va fi necesar sa mergi cu ele regulat la medic, sa le faci controale si analize cu scop de preventie, eventuale vaccinuri, tratamente, etc. Acest lucru te poate tine la curent cu starea de sanatate a animalelor de rasa care, sunt mai sensibile decat celelalte.

 

3. Mediu de viata diferit

Daca un animal maidanez se pliaza mai usor pe tot ceea ce-i oferi si cat ii oferi, animalele de rasa au nevoie de o atentie speciala si in ceea ce priveste stilul de viata. De exemplu, pisica Sfinx trebuie tinuta doar la apartament si doar la temperaturi de minim 21 grade. Astfel, in zilele reci ar putea fi necesar sa o imbraci cu o hainuta sau sa-I faci un culcus calduros.