Greseli de dresaj caini ce le puteti face

  • Duminică, 27 Noiembrie 2022
  • Animale

Ați primit un nou prieten blănos în familie și abia așteptați să începeți să-l antrenați. Fie că este vorba să faci tot felul de trucuri sau că vrei să te asiguri că ai un canin bine comportat, nu este întotdeauna simplu. Când vine vorba de antrenamentul prietenului tău patruped, pot apărea o mulțime de greșeli... Nu te teme, suntem la îndemână cu unele dintre cele mai frecvente greșeli, astfel încât să le poți evita

Dacă te concentrezi pe aspectele negative în timpul antrenamentului, nu este nici pe departe la fel de eficient decât folosirea întăririi pozitive. În loc să mustreți comportamentul prost, concentrați-vă pe recunoașterea binelui. În timp ce va fi nevoie de puțină practică, dar va da roade.

Odată ce ați observat unele rezultate pozitive, ar trebui să sunați la timp pentru sesiune. La fel ca noi, câinele tău se va plictisi dacă prelungești prea mult sesiunile de antrenament. În schimb, antrenează-te în etape gestionabile, astfel încât să fie mai distractiv și util pentru toată lumea.

Deși probabil că veți face cea mai mare parte a antrenamentului acasă, ar trebui să evitați să limitați antrenamentul la un singur loc. Dacă-ți înveți câinele să se comporte în interiorul celor patru pereți, este posibil ca, de îndată ce iese în lumea largă, le va fi mult mai greu să acorde atenție.

Antrenamentul cu clicuri este destul de popular și poate fi un instrument de antrenament la îndemână atunci când este utilizat corect. Cu toate acestea, trebuie să înțelegeți cum să utilizați dispozitivul de clic înainte de a începe să faceți clic. Dacă nu îl utilizați corect, lucrurile pot deveni destul de confuze destul de repede.

Desigur, tratările sunt o modalitate excelentă de a-ți menține cățelul motivat și angajat. Cu toate acestea, ar trebui să vă modificați recompensele. În loc să limitați doar recompensele la dulce, folosiți jucării, laudă și joacă-te pentru a amesteca lucrurile.

Deci, îți înveți câinele să stea, dar nu funcționează. În loc să repeți comanda de nenumărate ori până când caninul tău stă de plictiseală, ar trebui să încerci altceva. Câinele dvs. trebuie să fie clar că comportamentul ar trebui să vină imediat după comandă și blocarea poate anula această muncă grea.

Chiar dacă ai dresat un câine sau câini înainte cu succes, nu înseamnă că aceeași abordare va funcționa și pentru noul tău pui. Fiecare câine are un caracter și un profil comportamental distinct, așa că pentru a afla ce va funcționa, trebuie să fii atent la acest lucru. Cu siguranță, nu este cazul când vine vorba de dresaj de câini.